Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές: Τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική
Alexandros Michailidis / SOOC
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ: Τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση προγραμματίζουν σήμερα Τετάρτη (22/2/23) γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, με στάση εργασίας 08:00 με 11:00 στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια. Στις 08:30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Νοσοκομείων, τονίζοντας ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί λοιπόν οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ (Μ.Ο. χώρες Ευρώπης 7,5% του ΑΕΠ). Έτσι υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών, ιδιωτικοποιείται το Σύστημα αργά αλλά σταθερά και οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών υγείας». Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, συντήρησης του εξοπλισμού και των υποδομών. Δηλώνει την αντίθεσή της στη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή, σημειώνοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του Συστήματος».

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων έκλεισαν 10 Νοσοκομεία πριν 10 χρόνια και από τότε «μεθοδεύεται η συρρίκνωση – συγχώνευση – κατάργηση τριάντα πέντε (35) Νοσοκομείων που απώλεσαν την νομική αυτοτέλεια, καθώς επίσης και άλλων Νοσοκομείων της περιφέρειας».

Αναφέρει ότι από διαχρονικές ευθύνες έχουμε τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους (συνολικά 35.000 κλίνες) όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

Η Ομοσπονδία ζητάει, επίσης, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα νοσοκομεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ZAXARAKI XALKIDIKI
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
Αναλυτικό υπόμνημα με αιτήματα για στελέχωση, εξοπλισμό και ενίσχυση σχολικών μονάδων κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής – Ειδική μνεία στις...
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
ψαρια
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
Γιατί ξεχωρίζει ως η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό ψάρι με χαμηλό υδράργυρο, πλούσιο σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνη
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
ασεπ
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις
Κυβέρνηση προς εκπαιδευτικούς: Θα χάνουν αμοιβές όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται τη διαδικασία – Βαρύτερες κυρώσεις για τους υπότροπους
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις