κοεμτζης
Σαν σήμερα, το νυχτερινό κέντρο “η Νεράιδα της Αθήνας” γεμίζει αίματα στη πίστα

Ήταν 25 Φεβρουαρίου του 1973, νύχτα, και το μαγαζί “Νεράιδα της Αθήνας”, που βρισκόταν στην Δροσοπούλου στη Κυψέλη φιλοξενούσε αρκετούς θαμώνες που χορεύανε και τραγουδούσαν.

Εκεί βρίσκεται και ο Νίκος Κοεμτζής, ένας άντρας με λερωμένο ποινικό μητρώο, αφού είχε αποφυλακιστεί λίγες μέρες πριν μετά από καταδίκη για κλοπή. Ο αδερφός του, ο Δημοσθένης, έκανε στην ορχήστρα μια παραγγελιά για να χορέψει μόνος του στη πίστα, τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι μουσικοί άρχισαν να παίζουν, αλλά η πίστα δεν άδειασε, ώστε να χορέψει ο Δημοσθένης της παραγγελιά του.

Τότε ένας άντρας, όρμηξε στην πίστα σε κατάσταση αμόκ και μαχαίρωσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο Κοεμτζής τράβηξε το μαχαίρι από τη ζώνη και χύμηξε «Παραγγελιά ρεεεε!». Η πίστα πλημμύρισε αίμα. Οι θαμώνες έτρεχαν αλαφιασμένοι να γλυτώσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις νεκροί αστυνομικοί και επτά τραυματίες.

Σύλληψη

Μετά τη σύλληψή του, ο Κοεμτζής υποστήριξε ότι θόλωσε από το ποτό και από την προσβολή και ότι νόμιζε ότι θα σκότωναν τον αδελφό του. Στη δίκη ο συνήγορός του προσπάθησε να αποδείξει, ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Νίκος Κοεμτζής καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ σε ισόβια. Η δίκη του ολοκληρώθηκε τρεις μέρες πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και για τρία χρόνια, ζούσε με τον θάνατο να τον σεργιανίζει από το χέρι.

Λόγω ότι την περίοδο εκείνη υπήρχε δικτατορία, οι αρχές πίστευαν ότι ο θάνατος των αστυνομικών είχε πολιτικά κίνητρα, μιας και ο ίδιος είχε απασχολήσει πολύ τις αρχές, λόγω της αριστερής ιδεολογίας του πατέρα του.

Η κατάργηση της θανατικής ποινής στην Ελλάδα, μετέτρεψε τον Κοεμτζή σε ισοβίτη και μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Αλικαρνασσού στην Κέρκυρα κι έμεινε έγκλειστος για 23 χρόνια. Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Πατρών στις 29 Μαρτίου του 1996.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου του 2011, ο Νίκος Κοεμτζής βρέθηκε νεκρός σε ένα πεζοδρόμιο στο Μοναστηράκι, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια πουλούσε την αυτοβιογραφία του

Μάλιστα, 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριέλαβε ένα τραγούδι με τίτλο "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο", καθώς και υπάρχει και ταινία και ντοκιμαντέρ για το σκηνικό που έγινε εκείνο το βράδυ σε μαγαζί στη Κυψέλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»