Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού: «Η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου της 2,5 ετών Άννας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου της 2,5 ετών Άννας που βρέθηκε νεκρή στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός». H νεκροψία δεν έδειξε την αιτία του θανάτου του παιδιού από τη Νιγηρία, με τη μητέρα της να καταρρέει έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται πλέον μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό το πρωί της Παρασκευής από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

«Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλοιώσεις μακροσκοπικά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης δήλωσε στο Mega ότι οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της μικρής Άννας.

«Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλοιώσεις μακροσκοπικά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δούμε σε μακροσκοπικό επίπεδο εάν υπάρχει κάποια παθολογία που θα μπορούσε να εξηγήσει το θάνατο του κοριτσιού. Η ιατροδικαστική έκθεση αποτελείται από δύο στάδια, το μακροσκοπικό, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε με γυμνό μάτι και το δεύτερο στάδιο είναι εκείνο που γίνεται μέσω μικροσκοπίου, το οποίο είναι και το πιο αξιόπιστο. Όταν δεν είναι εμφανή τα αιτία θανάτου στο πρώτο στάδιο περιμένουμε τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου», δήλωσε.

Εκτός από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, αναγκαία είναι και η εξέταση του ιατρικού φακέλου του παιδιού.

«Η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»

Η μητέρα του κοριτσιού βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει πως το παιδί της έχασε τη ζωή του. «Ώρα με την ώρα επιδεινώνεται η ψυχολογική της κατάσταση, γιατί η συνειδητοποίηση της αλήθειας είναι άκρως οδυνηρή. Χθες σωριάστηκε στο μέγαρο, ήταν αδύνατο να συνεργαστεί», δήλωσε στο Mega η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου.

Όπως τόνισε η δικηγόρος, η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα και με τρομερούς αγώνες κατάφερε η πλευρά της μητέρας να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση αφαίρεσης επιμέλειας του παιδιού. Μάλιστα, από το Σάββατο και μετά η μητέρα θα μπορούσε να έχει στην αγκαλιά της την μικρή Άννα.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Ορφανίδου, η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, ενώ ειδοποιήθηκε όταν πέθανε το κοριτσάκι. «Το παιδάκι αυτό, εκτός από το ίδρυμα, είχε μία μητέρα φυσική που διεκδικούσε την επιμέλειά του. Το ίδιο το ίδρυμα είχε συναινέσει ότι πράγματi η κατάσταση της μητέρας είναι κατάλληλη για να αναλάβει το παιδί», είπε η δικηγόρος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο