ghrokomio
Με εντολή εισαγγελέα, μπαίνει λουκέτο στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Εκκένωση και λουκέτο είχαμε με εντολή εισαγγελέα, στο γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό, ενώ είχαν προηγηθεί έλεγχοι που εντόπισαν τριτοκοσμικές συνθήκες για τους ηλικιωμένους.

Το πόρισμα-καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη σοκάρει. Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι στους ελέγχους που είχαν γίνει από την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι σε άθλια κατάσταση, λερωμένοι και υποσιτισμένοι. Oι τρόφιμοι φιλοξενούνται πλέον στο Γηροκομείο Αθηνών.

Στο γηροκομείο, διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμα και στις μερίδες του φαγητού. Ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια «εξαφανίζονται» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλαδή αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν, αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων 34 στον αριθμό, που έχουν παραμείνει στο γηροκομείο. Στη συνέχεια αυτό θα σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, δικογραφία για κακουργήματα σχηματίστηκε για την υπόθεση σε συνέχεια καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016, ενώ συγγενείς των ηλικιωμένων ζητούν την παρέμβαση Εισαγγελέα για κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6μμ έξω από το συγκεκριμένο γηροκομείο ( οδός Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Κορυδαλλός), διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.
• Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.
• Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.
• Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα