karkinos-tou-mastou
Ο πιο επιβαρυντικός καρκίνος για τα οικονομικά των οικογενειών είναι ο καρκίνος του μαστού, εξαιτίας των αυξημένων ιδιωτικών πληρωμών που καταβάλλουν οι ασθενείς για την περίθαλψή τους

Τοξικός, όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για τις οικογένειές τους είναι τελικά ο καρκίνος του μαστού, φτάνοντας σε υπέρογκες οικονομικές επιβαρύνσεις το 78,8% των νοικοκυριών των ασθενών σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος και το 35,3% σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Το εύρημα αυτό, δείχνει ότι οι ασθενείς με καρκίνο μαστού διεθνώς κινδυνεύουν από καταστροφικές δαπάνες στα νοικοκυριά τους.

Για το λόγο αυτό απαιτούνται πολιτικές περίθαλψης που θα αντισταθμίζουν το βάρος των άμεσων ιατρικών δαπανών με επέκταση της κάλυψης από τα συστήματα υγείας, αλλά και των έμμεσων δαπανών με παρεμβάσεις για την κάλυψη των μετακινήσεων των ασθενών ή τη φροντίδα των παιδιών για ευάλωτους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τους σχετικούς κινδύνους.

Στις υποδείξεις αυτές καταλήγουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Ινστιτούτο Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης, το Ίδρυμα Παγκόσμιας Χειρουργικής της Γενεύης και το Κέντρο Υγειονομικής Πολιτικής του τμήματος Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ανν Άρμπορ του Μίσιγκαν, σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο JAMA.

Σε σύγκριση με άλλες χρόνιες παθήσεις, οι ασθενείς με καρκίνο βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλότερες απ΄ ευθείας ιδιωτικές πληρωμές (άμεσες πληρωμές από την τσέπη τους).
Όμως οι ασθενείς με καρκίνο μαστού σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο οικονομικής τοξικότητας εξαιτίας της ανάγκης για ελέγχους, διαγνώσεις, διεπιστημονική υγειονομική φροντίδα, διαρκή παρακολούθηση, παραμέτρους που επηρεάζουν την οικονομική ασφάλεια. 

Και ενώ υπάρχουν μετρήσεις για τις χώρες υψηλού εισοδήματος, οι ερευνητές τονίζουν ότι στις χαμηλού και μέσου εισοδήματος χώρες, η φτώχεια δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα υγείας, οδηγώντας σε καθυστερημένες διαγνώσεις και υψηλότερη θνησιμότητα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»