παιδί
Τραγικό θάνατο έπειτα από εργατικό ατύχημα βρήκε 52χρονος εργάτης

Εργάτης. Οικοδόμος. Πενήντα δύο ετών. Χήρος με ένα μικρό παιδί. Καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή Λοφαρίου της Ροδόπης όπου εργαζόταν σε ένα φρεάτιο. 

Πρόκειται για τον τέταρτο νεκρό εργάτη από την αρχή του χρόνου, σε ένα ακόμα «ατύχημα» που κοστίζει τη ζωή εργαζόμενου.

Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα εργασίας και ενώ ο εργάτης δούλευε σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου. Την ώρα που κινούνταν πεζός βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εντός της ζώνης λειτουργίας μηχανήματος εκσκαφέα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον εγκλωβίσει και ως εκ τούτου να τραυματισθεί θανάσιμα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Αλλο ένα εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα χθες, Τρίτη, στη Ροδόπη. Δυστυχώς, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου τραυματίστηκε θανατηφόρα, αφού καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής. Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού γεγονότος κατά τη διάρκεια της εργασίας στην περιοχή μας. Καλούμε τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, όπως και την αντίδραση αντιμετώπισης του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν τυχόν υπάρχουν...».

Ναι, φτωχή η ανακοίνωση. Ειδικά αυτό το «έλαβε χώρα» δείχνει πόσο πολύ έχουν κι έχουμε εξοικειωθεί με τον θάνατο στην εργασία. Δεν είναι μόνο ο εργάτης που χάθηκε αλλά και ένα παιδί που μένει μόνο, χωρίς κανέναν από τους γονείς του. Γι’ αυτόν τον επιπλέον λόγο, πέρα και ανεξάρτητα από τη διερεύνηση των αιτίων και των ευθυνών, η εταιρεία για την οποία δούλευε ο άτυχος εργάτης οφείλει να επιδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον και για τη φροντίδα για το ορφανό παιδί. Το ίδιο αναμένουμε και από την Ανεξάρτητη Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κενα
Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα εναπομείναντα κενά
Κενά που δεν καλύπτονται, κενά που αυξάνονται, εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριο τους σε 3, 4, ακόμα και σε 5 σχολεία και αυτοί οι άνθρωποι...
Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα εναπομείναντα κενά