dikastirio dikastis
Towfiqu barbhuiya /Pexels
Eλεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο νοσηλευτής που κατηγορούνταν για τον θάνατο 25χρονου ΑμΕΑ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή ο 56χρονος νοσηλευτής που κατηγορείται για τον θάνατο 25χρονου περιθαλπόμενου στη δομή Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία εργαζόταν.

Συγκεκριμένα, στον 56χρονο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατηγορία

Εις βάρος του είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα, την οποία είχαν προκαλέσει αλλεπάλληλες μηνύσεις και αναφορές κατά παντός υπευθύνου, και μεταξύ αυτών από τους γονείς του 25χρονου αλλά και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο 25χρονος είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο αφότου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που είχαν γίνει γνωστά τότε, ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου.

Στη συγκεκριμένη Δομή διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σειρά παραλείψεων και παρατυπιών στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να ζητηθεί (και να γίνει δεκτή), τον περασμένο Νοέμβριο, η παραίτηση του συνόλου των μελών της διοίκησης της Δομής. Το περιστατικό με τον 25χρονο περιλαμβανόταν στην έκθεση ελέγχου που είχε συντάξει η ΕΑΔ και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί ποινικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα