απόπειρα βιασμού
Το παιδί άρχισε να διηγείται τα «παιχνίδια» που έκαναν μαζί με τον μπαμπά - Φαίνεται πως συμμετείχε και η γιαγιά του ανήλικου παιδιού

Σοκαριστικά είναι τα στοιχειά που βγαίνουν στη δημοσιότητα αναφορικά με το βιασμό ενός 4χρονου αγοριού από τον πατέρα του και με συνεργό τη γιαγιά του παιδιού.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, το παιδί «ξεκλείδωσε» έπειτα από ειδική προσαρμογή και έχει περιγράψει τα πάντα, ό, τι έχει υποστεί στην παιδοψυχολόγο. Ο Γιάνης Μαρακάκης είπε ότι «δεν έχει αντιληφθεί την απαξία των βασανιστηρίων αλλά τα έχει συνδέσει με πόνο». Την καταγγελία έκανε η μητέρα του αγοριού, η οποία φέρεται να εντόπισε σημάδια στο κορμάκι του και απευθυνόμενη σε ειδικούς, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν σκοτεινές διηγήσεις από τα όσα φέρεται να βίωσε κατά τη διαμονή του με τον πατέρα και τη γιαγιά του.

Μέχρι στιγμής πάντως, σε βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, με τον δικηγόρο της μητέρας, Γιάννη Μαρακάκη να επισημαίνει στο ThessToday.gr:

«Από την εξέταση προέκυψε πως το παιδί βιάστηκε από τον πατέρα κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο των πολυήμερων θερινών διακοπών τους. Ηταν η πρώτη φορά το χωρισμένο ζεύγος συμφώνησε ότι θα έχει  το παιδί τόσες ημέρες διανυκτέρευσης στο περιβάλλον του πατέρα. Το παιδί γύρισε γεμάτο σημάδια σε χέρια και πόδια και από τις αφηγήσεις του αργότερα προέκυψε πως το έδεναν με δετικό και μάλιστα φαίνεται πως δεν ήταν μόνος ο πατέρας σε όλο αυτό. Μετά από μέρες άρχισε να διηγείται τα “παιχνίδια” που έκαναν μαζί. Φαίνεται πως συμμετείχε και η πρεσβυτέρα, η γιαγιά του ανήλικου παιδιού».

Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε: «Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για τα ασφαλιστικά μέτρα η άλλη πλευρά θεωρεί πως όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του παιδιού και κατευθυνόμενα από την μητέρα στο πλαίσιο της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού. Το παιδί εξετάστηκε από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στο πλαίσιο της ανάκρισης αλλά και μόλις πριν 15 ημέρες μόνο του από την πρόεδρο που δίκαζε την αίτηση των ασφαλιστικών η οποία εξέτασε ξεχωριστά και τους γονείς. Έχουμε μία υπόθεση που βάσει των επιστημονικών δεδομένων και των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών προκύπτει πως το παιδί ήταν πολύ δύσκολο να αφηγηθεί όλα αυτά ως προιόν υποβολής, δηλαδή να το έχει κατευθύνει κάποιος. Φαίνεται πως είναι γνήσια βιώματα δικά του τα οποία του έχουν εντυπωθεί ως οδυνηρά. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις αντικρύσει τον πατέρα του τρομάζει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, «το παιδί είναι σε ημιάγρια κατάσταση και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να πειραματίζονταν με την σεξουαλικότητά του. Δεν έχει αντιληφθεί την ποινική απαξία σε ότι αφορά τα βασανιστήρια που πέρασε και έχει συνδέσει τα συγκεκριμένα βιώματα με τον πόνο», ενώ σημείωσε πως: «Γίνονται προσπάθειες και ελπίζουμε να βοηθήσουν σε αυτό και οι δικαστές, ωστε το παιδί να ενταχθεί και να επανακοινωνικοποιηθεί ομαλά στο προσχολικό του περιβάλλον».

Μητέρα παιδιού: «Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού»

Η μητέρα του 4χρονου μέσω του δικηγόρου της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαι σε πρωτόγνωρη κατάσταση» καθώς και ότι «προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού, προσπαθώ ώστε όλο αυτό που έχει συμβεί να αποτελέσει μια κακή παρένθεση του παρελθόντος».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη «η εισαγγελέας εξετάζει και το ενδεχόμενο της διακίνησης του υλικού που είχε στην κατοχή του ο πατέρας με την γιαγιά», ωστόσο η πλευρά του πατέρα παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό σενάριο, κάνοντας λόγο για «ψευδείς καταγγελίες».

«Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάσθηκε η έγγαμη συμβίωση. Έχουν δει εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα», ανέφερε η συνήγορος του πατέρα.

Η ίδια τόνισε ότι: «Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμόδιου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία, καθώς και από άλλα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψεύδους της καταγγελίας της. Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που είναι οι μόνες αρμόδιες να επιληφθούν, θα επακολουθήσει δε τάχιστα η αναζήτηση ποινικών, αστικών και κάθε είδους ευθυνών από κάθε υπεύθυνο για τη βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα