ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Για όποιον λόγο και αν έρθετε, ξέρετε ότι θα ξαναεπιστρέψετε

Το νησί της Σαμοθράκης διαφημίζει το CNN travel, μέσα από άρθρο του που δημοσίευσε σήμερα (31/1) με τίτλο «Το μυστικό πράσινο «παρθένο νησί» της Ελλάδας», προκαλώντας τους αναγνώστες του να το επισκεφτούν και χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων, ως «μία οπτασία με πράσινο χρώμα».

Το άρθρο που παραθέτει λεπτομέρειες σχετικά με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του, σημειώνει πως «για όποιον λόγο και αν έρθετε, ξέρετε ότι θα ξαναεπιστρέψετε».

Η συντάκτρια του άρθρου Λίζα Μόροου, αναφέρει πως το νησί «αποτελεί πόλο έλξης για τους οικοτουρίστες» και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ποικιλομορφία του, που διαθέτει καταπράσινα δάση, ποτάμια, καταρράκτες και βουνό λέγοντας: «Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια όταν υπάρχει ένας κολπίσκος που παίζει μια συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;»

samothraki

Περιγράφοντας τους καταρράκτες της Σαμοθράκης, το άρθρο αναφέρει πως «οι γυμνοί χίπις φαίνονται σαν νύμφες του νερού, που γλιστρούν μπροστά από ντυμένους κολυμβητές με απορία. Περπατούν μέσα στο νερό, με λιγοστά πράγματα στοιβαγμένα στα κεφάλια τους, προτού σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν σε ένα βράχο για να πέσουν σε μία φυσική πισίνα».

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στα κατσίκια του νησιού, που όπως λέει η Μόροου, «υπάρχουν παντού».

«Οι ντόπιοι έχουν περισσότερους από 20 διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσουν την κατσίκα. Είτε μαγειρεμένη στο φούρνο με δαμάσκηνα, μαριναρισμένη με κόκκινο κρασί ή πνιγμένη σε κυδώνι, σχεδόν όλα στο μενού εκτρέφονται, καλλιεργούνται ή φτιάχνονται από τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν,» τονίζει για το φαγητό του νησιού, ενώ λέει πως υπάρχουν και χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ.

Κλείνοντας το άρθρο αναφέρει πως οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κουρασμένοι και με προβλήματα, μετά από μία εβδομάδα, φεύγουν ξανά νέοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pinakas
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά
ΟΙΕΛΕ: Τελικά αποφασίστε, κύριοι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών: είναι τα ιδιωτικά σχολεία, ναι ή όχι, τμήμα του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος;
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά