Μάθημα σε εκκλησία έκαναν μαθητές στην Κρήτη
Μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα δίπλα στα λείψανα Αγίου - Γονείς κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία

Εκ περιτροπής μαθήματα παρακολουθούν μαθητές της Γ' λυκείου μέσα στην... εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού, εντός της σχολικής αυλής του Καπετανάκειου (1ο ΓΕΛ Ηρακλείου), όπως καταγγέλλουν γονείς των μαθητών στο neakriti.gr λόγω έλλειψης αιθουσών. 

Γονείς κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους κάποιες ώρες διδασκαλίας είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία, όπου υπάρχουν συνθήκες μούχλας, ενώ φιλοξενείται εκεί το οστεοφυλάκιο με λείψανα του Αγίου και της οικογένειάς του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, έχουν σημειωθεί κρούσματα ιώσεων σε παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς να τους δικαιολογούνται οι απουσίες.

Το neakriti.gr επιβεβαίωσε σε επικοινωνία της με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικό στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο Καπετανάκειο, φιλόλογο Αρετή Σπαχή, ότι γίνονται μαθήματα στην εκκλησία.

Ωστόσο, η ίδια τονίζει ότι τα εκ περιτροπής μαθήματα στον χώρο της εκκλησίας ήταν μια λύση ανάγκης για το σχολείο, με την ευθύνη να βαρύνει τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, αφού έχει καθυστερήσει να εγκαταστήσει στο Καπετανάκειο μια λυόμενη αίθουσα για να μη δημιουργούνται τα φαινόμενα αυτά. «Εγώ είμαι η πρώτη που έχω αντίρρηση να γίνονται μαθήματα στον χώρο της εκκλησίας. Αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τι να κάναμε; Να διώχναμε παιδιά;», λέει στο neakriti.gr η Αρετή Σπαχή.

Έκαναν μάθημα σε εκκλησία στην Κρήτη

Δε φτάνουν οι αίθουσες

«Είχαμε τον χώρο που λειτουργεί ως εργαστήριο για πρώτη φορά μέχρι σήμερα και γίνονται εκεί τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας κλπ, που θέλουν πειραματική απόδειξη και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να υποστηρίζονται εργαστηριακά. Ωστόσο, δεν έχουμε τις αίθουσες.

Και είπαμε, εκ περιτροπής, ας πηγαίνει στην εκκλησία ένα τμήμα όπου θα γίνονται τα μαθήματα της γενικής παιδείας, για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά την κατάσταση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Τα παιδιά αυτά περνάνε μετά από το εργαστήριο και κάνουν το μάθημα το εργαστηριακό έτσι όπως πρέπει να γίνεται».

Απαντώντας στους γονείς εκείνους που αντιδρούν κάνοντας λόγο για ανθυγιεινές συνθήκες, η Αρετή Σπαχή είπε ότι «το κτήριο της εκκλησίας είναι καθαρισμένο, είναι βαμμένο και γενικά παλεύουμε εδώ και 11 χρόνια για το Καπετανάκειο. Σήμερα που μιλάμε περιμένουμε ηλεκτρολόγο και δε μας στέλνουν και πιέζουμε να έρθει για να γίνουν κάποιες εργασίες. Αλλά πέρα από αυτό... το αίτημα που εμείς διατυπώνουμε για να λυθεί αυτό το θέμα είναι ότι, επειδή έτσι κι αλλιώς η δυναμική του Καπετανάκειου είναι μεγάλη και έχουμε πρόβλημα στεγαστικό, ζητήσαμε - και έπρεπε να μας έχουν δώσει - μία λυόμενη αίθουσα. Δεν τη δώσανε. Το εργαστηριακό μάθημα ζητούμε να είναι εργαστηριακό. Τα παιδιά εξάλλου το ήθελαν. Και εκ περιτροπής μπαίνει ένα τμήμα στην εκκλησία, κάτι που είναι λύση ανάγκης μέχρι να μας φέρουν τη λυόμενη αίθουσα. Δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας και όχι χώρος σχολικών μαθημάτων. Αλλά τι άλλο να κάνουμε; Ούτε οι κτηριακές ανάγκες έχουν καλυφθεί ως προς τον ηλεκτρολόγο που χρειαζόμαστε να έρθει... ούτε η αίθουσά μας έχει “έρθει”».

Έκαναν μάθημα σε εκκλησία στην Κρήτη

Εδώ και 11 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες…

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου υποστηρίζει ότι εδώ και 11 χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου το σχολικό κτήριο να αποπερατωθεί και να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια στην τοπική κοινωνία. «Μην ξεχνάτε και τις κακοτεχνίες που υπήρχαν με το υπόγειο που βούλιαζε. Είμαστε διαρκώς στο πόδι για το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου μας», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opsyd
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Δείτε το Εγχειρίδιο για Αίτηση-Δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη», να λέγεται «Κούλης»
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για την περιβόητη «Καλλιόπη»
Κασσελάκης λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη», να λέγεται «Κούλης»
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, και δηλώνει με σαφή και...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ