tsipras
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Την παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη ζητά ο Α. Τσίπρας, μετά την επιστολή Ράμμου - «Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών οφείλει να παραιτηθεί»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι συντονιστής του «ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόνος υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Παράλληλα, προανήγγειλε «λεπτομέρειες» στη συνεδρίαση της Βουλής αύριο Τετάρτη  Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Α. Τσίπρας, δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να παραιτηθεί».

Αναλυτικά η δήλωση του Α. Τσίπρα

«Επισκέφτηκα την ΠτΔ προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφορη παραβίαση του Κράτους Δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων.

Πλέον μιλάμε με αποδείξεις, τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Και δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Η ΕΥΠ την εποπτεία της οποία έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια, και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα την κ. Βλάχου, παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου: Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες στη Βουλή. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν στον τόπο μας».

Η ΑΔΑΕ φέρνει στοιχεία στη Βουλή

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ένα φάκελο που φέρεται να έχει την επιγραφή «απόρρητο» και να περιλαμβάνει το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής απ' την έρευνα που έχει κάνει, μετά το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που παρέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΑΕ.

Τα ίδια στοιχεία ο κ. Ράμμος φέρεται να απέστειλε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Εξάλλου, χθες, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε πως καταθέτει αίτημα προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία τής μέχρι τώρα έρευνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα