αχεπα
Ξεκινά συνεργασία ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές

Ξεκινά ακόμη και εντός της εβδομάδος η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να μεταφέρονται οι ασθενείς που λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών στο δημόσιο σύστημα, νοσηλεύονται σε ράντζα.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ethnos.gr, το υπουργείο Υγείας συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το Γ.Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Αττικόν τα οποία λόγω μεγάλης κίνησης ασθενών βάζουν ράντζα ειδικά μετά από κάθε εφημερία.

Με βάση το σχέδιο, οι ιδιωτικές κλινικές θα δεσμεύουν περίπου 30 κρεβάτια η κάθε μία (συνολικά 60), ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) και οι ασθενείς να νοσηλεύονται δωρεάν.

Οι διακομιδές των ασθενών που είναι σε ράντζα θα γίνονται αμέσως μόλις τελειώνει η εφημερία στο νοσοκομείο, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους από πολύωρη αναμονή σε διαδρόμους.

Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

Η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με δεδομένο πως το κύμα των ιώσεων και της γρίπης εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

Στο κύμα αυτό των ιώσεων αποδίδει και την αύξηση των ράντζων στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξη του στο ethnos.gr.

Στο μεταξύ όμως όπως δήλωσε ο κ.Πλεύρης θα γίνουν αλλαγές και στο σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να γίνεται καλύτερη κατανομή των ασθενών στο σύστημα.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Πότε θα φτάσει το φαινόμενο της «πολικής μπάλας» στην Ελλάδα και ποιες περιοχές θα επηρεάσει - Η πρόγνωση Μαρουσάκη 

Τραγωδία στη Σητεία: 40χρονη πέθανε από σπάνια κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα - Άγνωστο τι την προκάλεσε

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές