δολοφονία
Σαν σήμερα, καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης ο κατηγορούμενος για το θάνατο ενός νεαρού στην Αυστραλία

Στις 21 Ιανουαρίου του 2010, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στη Μυτιλήνη επέβαλε στον 25χρονο Μάριο Αντωνόπουλο ποινή κάθειρξης 22,5 χρόνων, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν βράδυ 28 Ιουλίου του 2008, ο 20χρονος Ντουζόν Ζαμίτ και η παρέα του είχαν επιλέξει το νησί της Μυκόνου, για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκείνη την ημέρα η παρέα επέστρεφε από την νυχτερινή τους διασκέδαση στο ξενοδοχείο τους.

Τέσσερα υπάλληλοι ενός νυχτερινού κέντρου, ο παρκαδόρος, ο πορτιέρης και άλλοι δύο υπάλληλοι τους σταμάτησαν στον δρόμο και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ξεκίνησαν να τους κατηγορούν ότι έκλεψαν μία τσάντα από το μαγαζί. Τότε εκείνοι αρνούμενοι τις κατηγορίες, γρονθοκοπήθηκαν άγρια από τους υπαλλήλους, μάλιστα ο ένας κρατούσε μεταλλικό γκλομπ, και τους εγκατέλειψαν στη μέση του δρόμου.

Ο Ντουζόν ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Όταν ο πατέρας του έφτασε στην Ελλάδα, βρήκε τον γιο του κλινικά νεκρό και πήρε τότε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του και να δώσει ζωή σε πέντε λήπτες.

Το έγκλημα αυτό είχε συγκλονίσει τότε την κοινωνία και ευρύτερα τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζονται οι πορτιέρηδες τους πελάτες στα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου και άλλων διάσημων νησιών. Ο πατέρα του Ντουζόν επικεντρώθηκε για πολλά χρόνια στη δίκη ενάντια στους κατηγορουμένους.

Πέρα από τον Μάριο Αντωνόπουλο, οι υπάλληλοι του κλαμπ, κρίθηκαν κατηγορούμενοι για συνέργεια, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 8 ετών και 3 μηνών και 7,5 ετών αντίστοιχα, με ανασταλτικό χαρακτήρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ  απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ο βασικός κατηγορούμενος έχει πλέον αποφυλακιστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα