Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς
Καταδικάστηκε ομόφωνα ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Ομόφωνα ένοχο, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τον 30χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με το logotypos.gr, το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι πως το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα, το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς. Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη.

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει για την ποινή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι κατέθεσαν το λευκό ποινικό μητρώο του δράστη για έντιμο βίο και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να του ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 30χρονος

«Θυμάμαι την Γαρυφαλλιά να λέει ‘Τι είναι αυτό που κάνεις;’ και όχι να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πώς έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιό μου από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στην θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές και της έδωσα το φιλί της ζωής για να την σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερά από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» υποστήριξε ο 30χρονος στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχε την εντύπωση ότι τον παρακολουθούσαν, νόμιζε ότι όλοι μιλούν για αυτόν και η γνωριμία του με την 26χρονη έγινε εκείνο το καλοκαίρι, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν μαζί διακοπές.

Η απολογία του 30χρονου κράτησε δύο ώρες ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την μεταβολή της κατηγορίας από «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σε «πράξη εν βρασμώ ψυχής χωρίς δόλο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!