Κοκτέιλ γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού: «Θα έχουμε 600.000 κρούσματα την εβδομάδα»
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κατά της μάσκας στα σχολεία τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης - «Τα παιδιά θα αρρωστήσουν από ιούς και φέτος όπως κάνουν και κάθε χρόνο, δεν χρειάζεται να τραβάμε τα μαλλιά μας»

Την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της «τριδημίας» εκφράζουν λοιμωξιολόγοι και επιστήμονες. 

Την εκτίμηση ότι θα φτάσουμε τα 600.000 κρούσματα από το κοκτέιλ γρίπης, ιώσεων και κορωνοϊού εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης

«Βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία ενός πανδημικού κύματος με ένα κοκτέιλ ιώσεων με πρωτεργάτη την γρίπη και εν συνεχεία τους υπόλοιπους ιούς της ίδιας κατηγορίας δηλαδή των μυξοϊών και τελευταίος από πλευράς κλινικής σοβαρότητας είναι ο κορονοϊός» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Covid -19 «συνεχίζει στο υπόστρωμά του να δίνει 30-40.000 πραγματικά κρούσματα την ημέρα ασχέτως αν καταγράφονται 7-8.000 μόνο καθώς δεν δηλώνονται». «Αυτή της στιγμή έχουμε γύρω στις 100.000 - 120.000 ιώσεις. Δηλαδή 30-40.000 χιλιάδες γρίπες, άλλους τόσους κορονοϊούς και λιγότερο από τους άλλους ιούς. Αυτό θα διπλασιαστεί το επόμενο διάστημα και θα πάμε γύρω στα 500-600.000 κρούσματα» από το κοκτέιλ, την εβδομάδα, όπως προβλέπει.

Προειδοποιεί ακόμη ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να ετοιμαστούν για να αντέξουν σε αυτή την κρίση. Ξέρουν πλέον πώς να το κάνουμε λόγω κορονοϊού. Να οργανωθούν τα Τμήματα των Επειγόντων, οι μονάδες Παίδων και πρέπει να οργανωθούν στη φροντίδα απλών κλινών στις πνευμονολογικές και παθολογικές κλινικές», ενώ συνέστησε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, όπως το πλύσιμο των χερών, την χρήση της μάσκας όπου κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο, την απολύμανση παιδότοπων και σχολείων (θρανία, τραπεζάκια κ.ο.κ).

Τέλος, ο κ. Τζανάκης σημειώνει πως δεν είναι υπέρ της μάσκας στα σχολεία. «Τα παιδιά θα αρρωστήσουν από ιούς και φέτος όπως κάνουν και κάθε χρόνο, δεν χρειάζεται να τραβάμε τα μαλλιά μας. Φέτος θα γίνει λίγο παραπάνω λόγω της τρίχρονης απραξίας του ανοσοποιητικού μας», τονίζει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα