βρεφοκτονια
Σαν σήμερα, το 1980 καταδικάζονται δύο γονείς για τη φρικτή βρεφοκτονία που έκαναν, συγκλονίζοντας όλο το πανελλήνιο

Τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία υποθέσεις γονέων, αλλά και μητέρων, που σκοτώνουν ή πνίγουν τα παιδιά τους. Τα περιστατικά αυτά είναι γνώριμα από πολύ παλιά και επαναλαμβάνονται μέχρι σήμερα.

Ήταν 9 Ιανουαρίου 1980, όταν το Μικτό Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδικάζει ένα ζευγάρι σε ισόβια κάθειρξη, λόγω του ότι έπνιξαν το 10 μηνών βρέφος τους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ένα ζευγάρι στη Νίκαια είχε αποκτήσει δύο παιδιά, το ένα ήταν μόλις τριών χρονών και είχαν και ένα μωρό 10 μηνών. Οι ίδιοι δεν ήθελαν να το έχουν στη ζωή τους, με την δικαιολογία ότι "θα τους χαλούσε την διασκέδαση".

Μία μέρα λοιπόν αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τη ζωή του βρέφους πνίγοντας το με μία πάνα. Όμως το βρέφος τσίριξε κι εκείνοι δίστασαν να συνεχίσουν εξαιτίας των δυνατών κλαμάτων. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου του 1977 είχαν βρει μία αποτελεσματικότερη μέθδοδο. 

Γέμισαν μία μπανιέρα με νερό και βούτηξαν το κεφάλι του παιδιού μέσα. Το πίεζαν μέχρι που μερικά λεπτά αργότερα το βρέφος ήταν νεκρό. Τότε, οι δύο γονείς για να καλύψουν το έγκλημα τους, βγήκαν από το σπίτι δήθεν έντρομοι και φώναζαν στην γειτονιά για βοήθεια με την δικαιολογία ότι το μωρό είχε πάθει αναρρόφηση.

Η γειτονιά τους υπέδειξε μία κοντινή κλινική όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού. Το ζευγάρι, προσπέρασε το στάδιο της νεκροτομής και πήγαν μέχρι την Μαγούλα όπου και παράνομα έθαψαν το παιδί σε μία τοποθεσία. Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 1977 ανακαλύφθηκε η σορός του παιδιού από κάτι ιερείς που ήταν εκεί κοντά.

Το δικαστήριο

Έρευνες είχαν ξεκινήσει για την υπόθεση του μωρού, που βρέθηκε νεκρό και είχαν αρχίσει να γεννιούνται υποψίες για τον θάνατό του. Όλα όμως άρχισαν να ξετυλίγονται, τον Μάρτιο του 1979 όταν η μητέρα αποκάλυψε στην αστυνομία τη δολοφονία του μωρού της, λέγοντας ότι ο μοναδικός δράστης ήταν ο άντρας της. Εκείνος συνελήφθη και παραδέχτηκε την ενοχή του.

Λίγο αργότερα το 1980, είχε ξεκινήσει το δικαστήριο για την υπόθεση, με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα, αλλά δεν έλειπε και από το στόχαστρο η μητέρα. Στο δικαστήριο η μητέρα έκλαιγε διαρκώς και κατηγορούσε τον πατέρα για ότι είχε συμβεί

Υποστήριζε πως την έμπλεξε στα ναρκωτικά και πως την “έβγαλε στο κλαρί”, καθώς και ότι ήταν συναισθηματικά και ψυχολογικά ευάλωτη. Ο πατέρας τότε έλεγε ότι έφταιγαν και οι δύο και έπρεπε να πληρώσουν για αυτό που είχαν κάνει.

Το δικαστήριο κατέληξε, ότι ο πατέρας σκότωσε το παιδί, αλλά η ιδέα ήταν της μητέρας και έκριναν τους δύο γονείς ένοχους για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητής, μεταπτυχιακό
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...
Και νέο πρόστιμο €22.840 υπογράφηκε σήμερα για να καταβληθεί σε 21 αποφοίτους - Συνολικά οι χρηματικές ικανοποιήσεις σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ έχουν...
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...