Thumbnail
To Βρετανικό Μουσείο επιβεβαιώνει τις συνομιλίες με την Ελλάδα

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει «εποικοδομητικές συζητήσεις» με την Αθήνα για τα ιστορικά γλυπτά, ενώ η Telegraph έκανε λόγο για συμφωνία – ορόσημο.

«Το έχουμε πει δημοσίως, ότι επιζητούμε ενεργά μια νέα συνεργασία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τους φίλους μας στην Ελλάδα και καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το μουσείο.

Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για τον επαναπατρισμό τους, ενώ η βρετανική Daily Telegraph ανέφερε την Τετάρτη ότι είχε συναφθεί συμφωνία μεταξύ του προέδρου του μουσείου, πρώην υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ώστε να επιτραπεί η επιστροφή τους στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής.

Η Telegraph ανέφερε ότι μια τέτοια συμφωνία, η οποία στην πραγματικότητα θα ήταν μια συμφωνία δανείου, θα μπορούσε να συναφθεί σύντομα. Ωστόσο, Έλληνες αξιωματούχοι είπαν ότι οι συζητήσεις ήταν σε προκαταρκτικό στάδιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Πρόσκληση 2 ερευνητών στην «Μηχανική Μάθηση, Υπολογιστική Όραση»
Είναι επιθυμητό οι υποψήφιοι να διαθέτουν ισχυρό υπόβαθρο στη Μηχανική Μάθηση ή/και την Υπολογιστική Όραση ή/και γνώσεις system administration/devops.
ΑΠΘ: Πρόσκληση 2 ερευνητών στην «Μηχανική Μάθηση, Υπολογιστική Όραση»