plevris
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Δείτε τη συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη για τις ελλείψεις φαρμάκων - Μόνο ηλεκτρονικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σε έλλειψη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα. «Έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των φαρμάκων, δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση στους πολίτες», τόνισε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους γονείς καθώς «υπάρχουν αντιπυρετικά σε πλήρη επάρκεια, υπάρχουν γενόσημα, η αγορά είναι πλήρως διασφαλισμένη»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» γιατί το σύστημα Υγείας είναι διασφαλισμένο, είπε, σημειώνοντας ότι «τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα – τα νοσοκομεία έχουν γενόσημα». Το πρόβλημα ελλείψεων εντοπίζεται «μόνο στα φαρμακεία και στις επώνυμες συσκευασίες».

«Το ότι έχουν ελλείψεις χώρες με ακριβά φάρμακα, είναι πρόβλημα μειωμένης παραγωγής», υπογράμμισε και τόνισε ότι «η πιο σκανδαλώδης αύξηση τιμών έγινε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε δε ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια αύξηση τιμών.

Ο Θ.Πλεύρης εξήγησε ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφηκε από 25% έως 40% αύξηση της κατανάλωσης συγκεκριμένων φαρμάκων, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού λοιμώξεων.

Η χώρα μας σε λιγότερο βαθμό αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πιο ακριβά φάρμακα, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία η Ιταλία κι άλλες, τόνισε προσθέτοντας ότι «έχουμε την τύχη να παράγουμε πολλά φάρμακα από την βιομηχανία μας και έτσι έχουμε γενόσημα που μπορούν να αντικαταστήσουν θεραπευτικά τα πρωτότυπα φάρμακα. Προσέθεσε δε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά και στα ελληνικά νοσοκομεία. «Μέτρα έχουν ληφθεί από το καλοκαίρι και εξακολουθούν να λαμβάνονται», σημείωσε λέγοντας πως έχουν γίνει τελευταία έλεγχοι σε 15 φαρμακαποθήκες και συνεχίζονται και σε εννέα μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές για το αν έχουν αποθέματα από τα φάρμακα αυτά.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση αυτή να πάει σε αύξηση της τιμής των φαρμάκων και συμπλήρωσε πως το Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 7%.

«Οι αυξήσεις που δεν συνδέονται με τις ελλείψεις» όπως τόνισε , γίνονται σε πάρα πολύ φθηνά φάρμακα για να υπάρξει διόρθωση των τιμών και αφορούν γενόσημα για τα οποία οι πολίτες δεν έχουν συμμετοχή και επιβάρυνση από αυτά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής