topalos
Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, για την αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου. 

Όπως αναφέρει στην ιατροδικαστική έκθεση ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο νεαρός πυγμάχος έφερε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν. 

Υπενθυμίζεται, πως ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στις 2 Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του, μια ημέρα μετά τη γιορτή του.

Έρευνα έχει ζητηθεί για το περιστατικό από τον υφυπουργό Αθλητισμο, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημέρωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Ανησυχία για την ίδρυση Σχολής Παραστατικών Τεχνών: Τι λένε πανεπιστημιακοί και Εθνικό Θέατρο
Εκρηκτική διαφωνία για τη νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – ΠΟΣΔΕΠ και Εθνικό Θέατρο εκφράζουν ανησυχία
Ανησυχία για την ίδρυση Σχολής Παραστατικών Τεχνών: Τι λένε πανεπιστημιακοί και Εθνικό Θέατρο
διπαε
Τέλος στα σενάρια για ΔΕΘ στο ΔΙΠΑΕ - Προτεραιότητα της πρυτανείας στη στέγαση των φοιτητών
Προτεραιότητα στις φοιτητικές εστίες και το Master Plan - Στήριξη στην ανάπλαση της ΔΕΘ στο κέντρο
Τέλος στα σενάρια για ΔΕΘ στο ΔΙΠΑΕ - Προτεραιότητα της πρυτανείας στη στέγαση των φοιτητών