topalos
Την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του Βασίλη Τόπαλου, η γιαγιά του υποστηρίζει ότι έκανε προπόνηση με 20χρονο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η γιαγιά του 16χρονου αδικοχαμένου αθλητή Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες περίπου αλλά δεν άντεξε ο οργανισμός και υπέκυψε, καταγγέλλει ότι έβαλαν τον εγγονό της να παίξει σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του.  

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» τόνισε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Μια υπόθεση για την οποία έχει υπάρξει παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, αναφέρει: «Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Τι είναι το σπάρινγκ

Οι προπονήσεις των πυγμάχων είναι συνήθως ατομικές, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται αγώνες σπάρινγκ, που επί της ουσίας αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικής μάχης, όπου οι αθλητές βελτιώνουν την τεχνική τους στη χρήση χεριών και ποδιών, όπως φυσικά και την επίθεση και την άμυνά τους.

Μία από τις βασικές οδηγίες που δίνουν οι προπονητές στους αθλητές πριν από αγώνες σπάρινγκ, είναι να μην έχουν καταπονηθεί το προηγούμενο βράδυ, καθώς πρέπει να είναι ξεκούραστοι και απαλλαγμένοι από στρες.

Τι προηγήθηκε

Ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες, 2 Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του, μια ημέρα μετά τη γιορτή του.

Έρευνα έχει ζητηθεί για το περιστατικό από τον υφυπουργό Αθλητισμο, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημέρωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»