Κιβωτός του κόσμου
Αλλαγές αναμένεται να γίνουν σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και με τη διακυβέρνηση της ΜΚΟ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και στην διοίκηση των δομών.

Η κ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε, παράλληλα, πως η νέα διοίκηση εντόπισε έσοδα αδήλωτα, χρήματα σε θυρίδες, χρήματα κρυμμένα.

Ελλείψεις και προβλήματα

«Η νέα διοίκηση του οργανισμού δίνει αναφορά κάθε μέρα σε εμάς και αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι υπήρχαν ουσιαστικές ελλείψεις και προβλήματα…η νέα διοίκηση έχει βάλει νέους επιστήμονες σε κάθε δομή έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά σε επίπεδο υπηρεσιών παιδικής φροντίδας λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται» υποστήριξε η υφυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τον οργανισμό απομακρύνθηκε το διοικητικό συμβούλιο, καθώς και οι υπεύθυνοι των δομών.

«Σχεδόν σε όλες τις δομές της επαρχίας δεν υπήρχαν κοινωνικοί λειτουργοί, υπήρχαν οι λεγόμενοι παιδαγωγοί το οποίο είναι μία τελείως διαφορετική ειδικότητα» συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε η κ. Μιχαηλίδου, η νέα διοίκηση εντόπισε έσοδα αδήλωτα, χρήματα σε θυρίδες, χρήματα κρυμμένα.

«Το πιο σημαντικό είναι τι θα μας πει η Εισαγγελία για το κομμάτι της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης…αλλά πέραν αυτού υπάρχει και το οικονομικό που έχει σημασία από μόνο του, όχι μόνο λόγω της κατάχρησης αλλά και λόγω των δωρεών» επισήμανε.

Ανέφερε, ακόμα, πως μέχρι και τον Μάιο του 2022 όλες οι δομές παιδικής προστασίας ήταν αρρύθμιστες και το κράτος δεν μπορούσε να επέμβει στο κομμάτι στελέχωσής τους και λειτουργούσαν όπως ήθελαν.

«Μετρήσαμε τις δομές, 84, μετρήσαμε και τα παιδιά. Τα παιδιά στην αρχή ήταν 2.400, με πολύ εντατική προσπάθεια  σχεδόν τα μισά, τα 1.100 είναι ήδη σε οικογένειες…για τα άλλα 1.300 βάλαμε προδιαγραφές, κανόνες που ήταν αναγκαίοι» υποστήριξε.

Νέο νομοθετικό πλαίσιο

Η υφυπουργός προανήγγειλε πως θα κατατεθεί στη Βουλή, εντός του μήνα, νομοθετικό πλαίσιο με κανονισμούς αναφορικά με τα οικονομικά και την εταιρική διακυβέρνηση των δομών.

«Το να ακυρώνουμε τα πάντα είναι πρωτίστως λάθος για τα παιδιά των δομών και δευτερευόντως για τους πολίτες που έχουν δώσει από το υστέρημά τους. Στόχος μας είναι η δομή να είναι μονάχα ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι το παιδί να βρει οικογένεια» προσέθεσε.

«Έχουμε ξεκινήσει γερά με την παιδική προστασία, συνεχίζουμε… Ο κόσμος από τη μία έχει την αγωνία τα παιδιά να είναι ασφαλή από την άλλη να γνωρίζουν πού πάνε οι δωρεές τους και στόχος μας είναι μία οικογένεια για κάθε παιδί» κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλαμαράκια
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
4 στα 10 προϊόντα έχουν λάθος εμπορική ονομασία – Πρώτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική τεκμηρίωση απάτης στην αγορά κεφαλόποδων
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ