Κιβωτός του κόσμου
Αλλαγές αναμένεται να γίνουν σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και με τη διακυβέρνηση της ΜΚΟ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και στην διοίκηση των δομών.

Η κ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε, παράλληλα, πως η νέα διοίκηση εντόπισε έσοδα αδήλωτα, χρήματα σε θυρίδες, χρήματα κρυμμένα.

Ελλείψεις και προβλήματα

«Η νέα διοίκηση του οργανισμού δίνει αναφορά κάθε μέρα σε εμάς και αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι υπήρχαν ουσιαστικές ελλείψεις και προβλήματα…η νέα διοίκηση έχει βάλει νέους επιστήμονες σε κάθε δομή έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά σε επίπεδο υπηρεσιών παιδικής φροντίδας λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται» υποστήριξε η υφυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τον οργανισμό απομακρύνθηκε το διοικητικό συμβούλιο, καθώς και οι υπεύθυνοι των δομών.

«Σχεδόν σε όλες τις δομές της επαρχίας δεν υπήρχαν κοινωνικοί λειτουργοί, υπήρχαν οι λεγόμενοι παιδαγωγοί το οποίο είναι μία τελείως διαφορετική ειδικότητα» συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε η κ. Μιχαηλίδου, η νέα διοίκηση εντόπισε έσοδα αδήλωτα, χρήματα σε θυρίδες, χρήματα κρυμμένα.

«Το πιο σημαντικό είναι τι θα μας πει η Εισαγγελία για το κομμάτι της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης…αλλά πέραν αυτού υπάρχει και το οικονομικό που έχει σημασία από μόνο του, όχι μόνο λόγω της κατάχρησης αλλά και λόγω των δωρεών» επισήμανε.

Ανέφερε, ακόμα, πως μέχρι και τον Μάιο του 2022 όλες οι δομές παιδικής προστασίας ήταν αρρύθμιστες και το κράτος δεν μπορούσε να επέμβει στο κομμάτι στελέχωσής τους και λειτουργούσαν όπως ήθελαν.

«Μετρήσαμε τις δομές, 84, μετρήσαμε και τα παιδιά. Τα παιδιά στην αρχή ήταν 2.400, με πολύ εντατική προσπάθεια  σχεδόν τα μισά, τα 1.100 είναι ήδη σε οικογένειες…για τα άλλα 1.300 βάλαμε προδιαγραφές, κανόνες που ήταν αναγκαίοι» υποστήριξε.

Νέο νομοθετικό πλαίσιο

Η υφυπουργός προανήγγειλε πως θα κατατεθεί στη Βουλή, εντός του μήνα, νομοθετικό πλαίσιο με κανονισμούς αναφορικά με τα οικονομικά και την εταιρική διακυβέρνηση των δομών.

«Το να ακυρώνουμε τα πάντα είναι πρωτίστως λάθος για τα παιδιά των δομών και δευτερευόντως για τους πολίτες που έχουν δώσει από το υστέρημά τους. Στόχος μας είναι η δομή να είναι μονάχα ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι το παιδί να βρει οικογένεια» προσέθεσε.

«Έχουμε ξεκινήσει γερά με την παιδική προστασία, συνεχίζουμε… Ο κόσμος από τη μία έχει την αγωνία τα παιδιά να είναι ασφαλή από την άλλη να γνωρίζουν πού πάνε οι δωρεές τους και στόχος μας είναι μία οικογένεια για κάθε παιδί» κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού