ολυμπος
Ορειβάτισσα τραυματίστηκε κατά την ανάβαση της στον Όλυμπο - Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

Αρκετά συχνό είναι το φαινόμενο, πλέον, τραυματισμών ορειβατών και αναρριχητών στα ελληνικά βουνά, κάτι το οποίο έχει κοστίζει τη ζωή σε μερικούς τα προηγούμενα χρόνια.

Αγωνία στον Όλυμπο για ένα ζευγάρι από τη Σερβία, όταν η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της ορειβασίας και ειδοποιήθηκαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Η 35χρονη, σύμφωνα με τον Ζαφείρη Τρόμπακα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τραυματίστηκε στα 2600 μέτρα αλλά ο φίλος της, με την καθοδήγηση της ΕΟΔ, κατάφερε να τη μεταφέρει στο καταφύγιο του Αποστολίδη στα 2700 μέτρα προκειμένου να διανυκτερεύσουν με ασφάλεια.

Σήμερα το πρωί (04/01), ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέβη στο σημείο και τους μετέφερε στο Λιτόχωρο για να οδηγηθεί στη συνέχεια η γυναίκα στο νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήραν μέρος 10 άτομα της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αντίστοιχα, καθώς και της Π.Υ. Λιτοχώρου που είχε τον συντονισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Διεθνής συναγερμός για τη Γάζα: Το Ισραήλ εμποδίζει την είσοδο των απαραίτητων ειδών
Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η ποσότητα τροφίμων που εισέρχεται είναι επαρκής, αποδίδοντας τα προβλήματα στη διανομή εντός της Γάζας
Διεθνής συναγερμός για τη Γάζα: Το Ισραήλ εμποδίζει την είσοδο των απαραίτητων ειδών