νοσοκομείο Ζακύνθου
Σήμα κινδύνου σήμανε το νοσοκομείο Ζακύνθου, όταν βρέθηκε στο νερό του κτιρίου το βακτήριο της λεγεωνέλλας – Προγραμμάτισαν την οριστική επίλυση του προβλήματος

Σε επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο της Ζακύνθου, όταν μετά από έλεγχο που έγινε στο νερό του κτιρίου, βρέθηκε ένα βακτήριο, το οποίο σε μεγάλη συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Πρόκειται για το βακτήριο της λεγεωνέλλας, το οποίο βρέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του κτιρίου και προκάλεσε την άμεση επέμβαση του νοσοκομείου που προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο αναγράφεται ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα», ωστόσο εκφράζεται η ανησυχία για το γεγονός ότι τόσο το νοσοκομείο όσο και οι υπόλοιπες υποδομές και κατοικίες στο νησί, προμηθεύονται με νερό από τον Δήμο Ζακύνθου.

Η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας ΑΜΕΣΑ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον Καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα. Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας.

Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από το Δήμο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικοδόμοι σε εργοτάξιο – θέμα δώρου αδειοσήμου
Κουρεμένο δώρο αδειοσήμου: Επιστροφή χρημάτων σε 87.286 άτομα
Λανθασμένες κρατήσεις στον υπολογισμό του δώρου αδειοσήμου Χριστουγέννων εντόπισε ο e-ΕΦΚΑ. Οι δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που παρακρατήθηκε...
Κουρεμένο δώρο αδειοσήμου: Επιστροφή χρημάτων σε 87.286 άτομα
chatgpt
Πώς χρησιμοποιεί ο κόσμος πραγματικά το ChatGPT - Η χρήση που δεν περιμένατε
Η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη αποκαλύπτει πώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει καθημερινός βοηθός και εργαλείο δημιουργίας αξίας
Πώς χρησιμοποιεί ο κόσμος πραγματικά το ChatGPT - Η χρήση που δεν περιμένατε
αυτοκίνητα στη λεωφόρο Συγγρού
«Κάμερα – θησαυρός» στη Συγγρού: 750.000 ευρώ σε πρόστιμα μέσα σε λίγες ώρες
Η πρώτη AI κάμερα της Αθήνας «συλλαμβάνει» παραβάτες και φέρνει ταμείο ρεκόρ – Τι σημαίνει για τους οδηγούς
«Κάμερα – θησαυρός» στη Συγγρού: 750.000 ευρώ σε πρόστιμα μέσα σε λίγες ώρες