elas
INTIME
Η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε ότι η 29χρονη αποχώρησε από το σπίτι της με το βρέφος και την επόμενη μέρα επέστρεψε χωρίς να το έχει μαζί της

Ανακοίνωση για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον Αλιάκμονα, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., όπου αναφέρει πως η Ασφάλεια Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της γυναίκας ότι εκείνη αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της και επέστρεψε χωρίς το βρέφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου» λέει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 29χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βέροιας, απ' όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε μάλιστα η μητέρα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα