περιπολικό
Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος 35 ημερών

Ένα βρέφος 35 ημερών έσωσε αστυνομικός, με ΚΑΡΠΑ, στην Κοκκινιά το πρωί της Τετάρτης.

Το μωρό δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον και έτσι η μητέρα του κάλεσε στο ΕΚΑΒ και στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια.

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμισι λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.

Τότε, ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά.

Ο παππούς του παιδιού μίλησε στο Mega και συγκλονίζει με την περιγραφή του. Όπως είπε, «μας πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κατά της 11:30 το πρωί να πάμε από το σπίτι γιατί το μωρό ήταν άρρωστο. Πήγαμε με τη γυναίκα μου εκεί και το παιδί ανέπνεε βαριά. Κάποια στιγμή παίρνω αγκαλιά το παιδί και βλέπω ότι δεν παίρνει ανάσα και δεν χτυπάει η καρδούλα του. Σε ένα λεπτό ήρθε το περιπολικό μαζί με τις μηχανές ΔΙΑΣ. Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε ”φύγει”. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου και άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα