souvlakia
Η ελληνική κουζίνα είναι ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου - Ποια πιάτα ξεχώρισαν

Ως η δεύτερη καλύτερη κουζίνα στον κόσμο ψηφίστηκε η ελληνική, ανάμεσα σε 95 άλλες χώρες, από τους χρήστες της πλατφόρμας Taste Atlas. Μάλιστα οι χρήστες διάλεξαν και τα καλύτερα πιάτα από κάθε χώρα.

Ο γαστρονομικός ιστότοπος, που μοιράζεται συχνά συνταγές και πιάτα από όλο τον κόσμο, παρουσίασε τα βραβεία του για το 2022 σε μια λίστα με 95 χώρες.

Η ελληνική κουζίνα θα μπορούσε να είναι και πρώτη στη σχετική λίστα του Taste Atlas, καθώς συγκέντρωσε βαθμολογία 4.68/5, με τη φέτα, το γύρο, το σουβλάκι, ο μουσακάς και η χωριάτικη σαλάτα να ψηφίζονται ως τα καλύτερα ελληνικά πιάτα.

Η ιταλική κουζίνα κατέκτησε την κορυφή με βαθμολογία 4.72/5, με τα τυριά, το προσούτο, την πίτσα, τα ζυμαρικά και το ριζότο να κρατούν τα σκήπτρα

Τρίτη είναι η ισπανική κουζίνα με βαθμολογία 4.59/5, κάτι που σημαίνει ότι η μεσογειακή κουζίνα κατακτά την πρώτη τριάδα στις προτιμήσεις του κόσμου.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία, η Ινδία, το Μεξικό, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και 10ο το Περού. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι η γνωστή για τη φινέτσα της γαλλική κουζίνα βρέθηκε μια θέση κάτω από την πιο… ταχεία αμερικανική κουζίνα.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει τόσο μεγάλη παρουσία στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα του 2022. Η πρώτη εμφάνιση της χώρα μας στο Top 50 είναι στη θέση 15 με τα παϊδάκια ενώ μετά ο γύρος βρίσκεται στην 31η θέση. Την παρουσία της χώρας μας στα καλύτερα φαγητά του 2022 συμπληρώνουν το γιουβέτσι στην 36η θέση και ο μπακαλιάρος στην 41η.

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για το 2022

Το καλύτερο φαγητό για το 2022 από τους χρήστες του Taste Atlas αναδείχθηκε το ιαπωνικό κάρυ, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της χώρας.

Δεύτερο αναδείχθηκε η πικάνια από τη Βραζιλία, δηλαδή η κοπή του μοσχαρίσιου κρέατος ανάμεσα από κόντρα και κιλότο.

Τρίτο αναδείχθηκε το πορτογαλικό Amêijoas à Bulhão Pato, μια σπεσιαλιτέ που σερβίρεται κυρίως στη Λισαβώνα με στρείδια και μια σάλτσα από λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κόλιανδρο και λευκό κρασί ενώ από πάνω του ρίχνουν λεμόνι.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κινεζικό Tangbao, δηλαδή dumplings γεμιστά με σούπα, αλλά και το κινεζικό guotie, που είναι πάλι dumplings αλλά γεμιστά με χοιρινό και λάχανο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα