ξυλοδαρμός
«Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα».

Μια μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδης δεν διέψευσε το περιστατικό, αλλά δήλωσε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η διευθύντρια του σχολείου. Η μήνυση αφορά εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή. «Δεν ξέρω εάν έχει γίνει μήνυση αλλά έχω ενημερωθεί από την διευθύντρια για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το σχολείο», δήλωσε.

Οι γονείς ερεύνησαν την υπόθεση όταν το παιδί έδειξε στοιχεία απομόνωσης και στο σχολείο κανένα παιδί δεν την πλησιάζει. Τα ψυχολογικά τραύματα που φέρει , είναι σύμφωνα με τους γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα gegonota.news o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Σαβελίδης δήλωσε πώς, «Η κατάσταση με το bullying στα σχολεία, είναι δεδομένη και αυξανόμενη. Η συντριπτική πλειοψηφία λύνεται εντός των σχολείων από τους διευθυντές, αλλά υπάρχουν περιστατικά για τα οποία ενημερώνεται ο εισαγγελέας, ώστε στη συνέχεια να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Σαβελίδης που μίλησε για αυξανόμενα περιστατικά bullying στα σχολεία της Μαγνησίας, τα απέδωσε στις επιπτώσεις του κορονοϊού. «Οι επιπτώσεις του κορονοϊού με την επιθετικότητα που βγάζουν τα παιδιά είναι εμφανείς. Είναι ευρύ το φάσμα των παρενοχλήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περιπτώσεις βίας. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις λύνονται μέσα στο σχολείο. Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας