ξυλοδαρμός
«Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα».

Μια μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδης δεν διέψευσε το περιστατικό, αλλά δήλωσε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η διευθύντρια του σχολείου. Η μήνυση αφορά εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή. «Δεν ξέρω εάν έχει γίνει μήνυση αλλά έχω ενημερωθεί από την διευθύντρια για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το σχολείο», δήλωσε.

Οι γονείς ερεύνησαν την υπόθεση όταν το παιδί έδειξε στοιχεία απομόνωσης και στο σχολείο κανένα παιδί δεν την πλησιάζει. Τα ψυχολογικά τραύματα που φέρει , είναι σύμφωνα με τους γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα gegonota.news o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Σαβελίδης δήλωσε πώς, «Η κατάσταση με το bullying στα σχολεία, είναι δεδομένη και αυξανόμενη. Η συντριπτική πλειοψηφία λύνεται εντός των σχολείων από τους διευθυντές, αλλά υπάρχουν περιστατικά για τα οποία ενημερώνεται ο εισαγγελέας, ώστε στη συνέχεια να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Σαβελίδης που μίλησε για αυξανόμενα περιστατικά bullying στα σχολεία της Μαγνησίας, τα απέδωσε στις επιπτώσεις του κορονοϊού. «Οι επιπτώσεις του κορονοϊού με την επιθετικότητα που βγάζουν τα παιδιά είναι εμφανείς. Είναι ευρύ το φάσμα των παρενοχλήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περιπτώσεις βίας. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις λύνονται μέσα στο σχολείο. Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

stamatis_kraounakis
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
«Δεν είναι αριστερά αυτό. Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
apple-books_foto_education.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»
Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της  Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην Ελένη Παπασταύρου
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»