Κωνσταντίνος Πλεύρης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νέος οχετός Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η Μάγδα Φύσσα είπε στους αστυνομικούς "πιάστε τους φασίστες". Δεν παρεμβήκατε»

Απαράδεκτη στάση διατήρησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο συνήγορος του καταδικασμένου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ο Κ. Πλεύρης ζήτησε εξαίρεση της εισαγγελέως, τονίζοντας ότι το «κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή(...). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι "η δημοκρατία ενίκησε". Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες "δεν είναι αθώοι", ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ'έξω».

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ "η δημοκρατία ενίκησε" τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κα Σακελλαροπούλου», είπε μετά, προσθέτοντας:

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό».

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ζητά εξαίρεση από όλη τη δίκη, ο Πλεύρης απάντησε: «Ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε».

Επιτέθηκε στη Μάγδα Φύσσα

Συνεχίζοντας το παραλήρημα και αναφερόμενος στον εντολέα του και στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, υποστήριξε πως «τον είπε "δολοφόνο" κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το GoldenDawnWatch, χωρίς καμία ντροπή είπε: «Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας "πιάστε τους φασίστες". Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
Δεν είναι πάντα το τι τρώμε το πρόβλημα, αλλά το πώς παρασκευάζεται – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί για τα επεξεργασμένα λαχανικά
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
συνοδος πρυτανεων
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
Προεδρεύων ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα άλλα 2 μέλη του Προεδρείου της Συνόδου, είναι ο Πρύτανης του...
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
μαθητές στο σχολείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες
Εγγραφές 2026: Ποια παιδιά «κόβονται» από την Α' Δημοτικού και παραμένουν στο Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες