ΣΗΜΑ-6Α-ΓΕΝΕΘΛΙΑ
Το βράδυ του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου, το ΣΗΜΑ γιορτάζει τη συμπλήρωση 6 χρόνων ζωής και λειτουργίας του, και σας προσκαλεί όλους στα 6α γενέθλιά του!

​ Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 21:30 

Γλέντι για τα 6α γενέθλια του ΣΗΜΑτος! 

Βράδυ Σαββάτου, ανήμερα της ημέρας των γενεθλίων του, το ΣΗΜΑ 

γιορτάζει, και με χαρά σάς προσκαλεί σε ένα ζωηρό γλέντι με σμυρναίικα 

και παραδοσιακά τραγούδια, με τους: 

 

Βασιλική Τσιφτσή: τραγούδι​

Γιάννα Μαϊστρέλλη: βιολί​

Παναγιώτης Κολοβός: κλαρίνο​

Μανόλης Μανουσάκης: λαούτο/τραγούδι 

sima_6a_genethlia

Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια!

Το βράδυ του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου, το ΣΗΜΑ γιορτάζει τη συμπλήρωση 6 χρόνων ζωής και λειτουργίας του, και σας προσκαλεί όλους στα 6α γενέθλιά του!

6 χρόνια, με περισσότερες από 300 πολιτιστικές βραδιές (δηλαδή, κατά μέσο όρο, μία εκδήλωση για κάθε εβδομάδα ζωής του ΣΗΜΑτος, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας τους!), αλλά και παράλληλα σεμινάρια, μαθήματα, εξορμήσεις, εργαστήρια, που πλούτισαν το πολιτιστικό μας ημερολόγιο δράσεων, και πλαισίωσαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Ισαύρων.

6 χρόνια, μέσα στα οποία το ΣΗΜΑ με χαρά είδε να γεννιούνται σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα τα δύο μικρότερα «αδελφάκια» του, η Πυξίδα και η Σφήνα. Και οι τρεις αυτοί χώροι της Πορείας καταθέτουν πλέον από κοινού τις προσπάθειές τους για να προσφέρουν με συστηματικό τρόπο ένα πλούσιο, ζωντανό, ουσιαστικώς πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υποβάλλοντας πρακτικώς την πολιτιστική αντιπρόταση της Πορείας στο σήμερα, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτιστική μαυρίλα, σε πείσμα της υποκουλτούρας και των πολιτιστικών απορριμάτων με τα οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς η νεολαία και γενικώς η ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία.

6 χρόνια, με ανάσες αισιοδοξίας μέσα σε καιρούς μνημονίων και πανδημίας, πολέμων και κρίσεων, δύσκολων διεθνών, περιφερειακών και εγχώριων συγκυριών.

Θέλουμε -και εργαζόμαστε ώστε- η αισιοδοξία μας να εδράζεται στην αγωνιστική κατεύθυνση και προσανατολισμό της προσπάθειάς μας, στη συνεργασία και συντροφικότητα που θέλουμε -και εργαζόμαστε για- να αναπτύσσεται στους κόλπους των πολιτιστικών μας χώρων, στον πλούτο και εύρος του πολιτιστικού περιεχομένου και έκφρασης που προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε και ταυτόχρονα να προσφέρουμε όλους αυτούς τους μήνες ζωής και δράσης του ΣΗΜΑτος.

6 χρόνια, με περισσότερες από

80 προβολές ταινιών/ ντοκιμαντέρ,

90 μουσικές εκδηλώσεις/ γλέντια/ βραδιές χορού (με το ΣΗΜΑ να πετυχαίνει κάποτε να φιλοξενήσει γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τη Ν. Βενετσάνου, τους Υπεραστικούς, τον Δ. Καλαντζή, τον Γ. Καλκάνη, τον Κ. Κορκόβελο, τους Blues Cargo, τους SantaBella, τα Σύννεφα με Παντελόνια, κλπ.),

70 εκδηλώσεις - συζητήσεις σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικού περιεχομένου, με το ΣΗΜΑ κάποτε να φιλοξενεί σημαίνοντες ομιλητές μπροστά σε σημαντικές συγκυρίες, όπως πρεσβευτές της Βενεζουέλας (σε δύο διαφορετικές περιστάσεις) ή τον Επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής, ή, λίγες ημέρες πριν την ιστορική έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη φασιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, τον Κ. Παπαδάκη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α., και επιπλέον

16 κεντρικές εκδηλώσεις (πχ. βραδιές αφιερωμένες στην Τέχνη στην Αντίσταση, Μπελογιάννη, Θέσεις Απρίλη, 9η Μάη, Μακρόνησο, Μεταλλίδη, 75 έτη ΕΠΟΝ, 30 χρόνια Αντιτετραδίων, Παρισινή Κομμούνα, Μάη ’36, Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, «ΟΧΙ», 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, Γυναίκα στο κίνημα, Μικρασιατική καταστροφή, κλπ.),

18 εκθέσεις (πχ. ζωγραφικής, κοσμημάτων, αφίσας, φωτογραφίας, μικροτεχνίας, χαρτοποιημάτων),

7 βιβλιοπαρουσιάσεις, και

9 βραδιές αποκλειστικά αφιερωμένες στο θέατρο…

6 χρόνια, μέσα στα οποία κατά διαστήματα πραγματοποιήθηκαν, ή και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται, συναντήσεις ομάδων κινηματογράφου, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής αλλά και μουσικοκινητικής ομάδας, παραδοσιακών χορών, tango, ισπανικών, χαρτοκατασκευών, με το ΣΗΜΑ να οργανώνει και εκτός Ισαύρων εξορμήσεις, με ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιηγήσεις (π.χ. Κεραμεικός, Ακρόπολη, βήματα Πικιώνη, Αρχαία Αγορά, Αθήνα του 1821, Πλάκα, Νομισματικό Μουσείο).

6 χρόνια, στα οποία η Πορεία μετέτρεψε το ΣΗΜΑ σε σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας με επίκεντρο τη νεολαία (και προβάλλοντας τις αγωνίες της μαθητικής και φοιτητικής, της εργαζόμενης και άνεργης νεολαίας, αλλά και τις αντιπροτάσεις της), 6 χρόνια, στα οποία η Ισαύρων 29Γ λειτούργησε ως πραγματικός (πολυ-)χώρος πολιτισμού, ακριβώς διότι, δίνοντας βήμα λόγου, και πεδίο έκφρασης, μας επέτρεψε να βρεθούμε πιο κοντά…

Για όλους αυτούς τους λόγους, κι ακόμη περισσότερους,

το ΣΗΜΑ με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί το Σαββατόβραδο της 17ης Δεκρμβρίου στα6α γενέθλιά του, για να γιορτάσουμε ακριβώς όπως εργαστήκαμε αυτά τα 6 χρόνια: μαζί!


Το πρόγραμμα της εορταστικής βραδιάς περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, φροντισμένο, πλούσιο μενού από την κουζίνα της Πορείας, λαχειοφόρο με πολλά δώρα, και …μια τούρτα με 6 κεράκια!

 

ΣΗΜΑ 

τηλέφωνο: 2114008603 

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια 

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook: 

www.facebook.com/simaporeia. 

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net 

e-mail: [email protected] 

(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε 

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallianos-1280x720.png
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)
«Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ», είπε ο Γ. Καλλιάνος στον αέρα
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)