Πριν την παραίτηση: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τη σύνταξή τους

Κοινωνία 0

Νοσοκομεία: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο λόγω φτώχειας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρά οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πολλοί πολίτες, καθώς αρνούνται να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία λόγω φτώχειας

Σημαντική είναι η οικονομική ανέχεια την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες πλέον, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής αδυναμίας που βιώνουν.

Οι ασθενείς φαίνεται να μην διαθέτουν χρήματα για να ζήσουν και να μην έχουν τρόπο να φιλοξενηθούν σε προνοιακές δομές.

Σοβαρό πρόβλημα

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που βασανίζει τα νοσοκομεία της χώρας, με τον αριθμό των ατόμων που αρνούνται να λάβουν εξιτήριο να αυξάνεται συνεχώς.

«Το κράτος διαθέτει στην Αττική μόνο μια προνοιακή δομή, η οποία είναι γεμάτη» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προτιμούν, έτσι, να μείνουν στο νοσοκομείο που υπάρχει εξασφαλισμένη στέγη, θέρμανση και τροφή.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πέραν των αστέγων, το τελευταίο διάστημα από τα νοσοκομεία αρνούνται να φύγουν και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς με τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία