Τζάκι
Η πρόταση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για να λυθεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης

Η μεγάλη ακρίβεια αναγκάζει πολλούς καταναλωτές στο να προσφύγουν σε επικίνδυνους για την υγεία τους τρόπους για να ζεσταθούν, καθώς αρκετοί καίνε ό,τι βρουν στο τζάκι τους. Κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, προειδοποιεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά οι τιμές των σωματιδίων, κυρίως λόγω της καύσης ξυλείας. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα ειδικά σε περίοδο ενεργειακής κρίσης και φτώχειας. Πρόκειται για μη οικονομική δυνατότητα να κάψει κάποιος πιο καθαρά καύσιμα. Αν δεν καίμε κανονικά ξύλα είναι πολύ χειρότερο όχι μόνο για τον αέρα έξω από το σπίτι μας, αλλά και για τον αέρα μέσα στο σπίτι μας. Ένα 50% του εξωτερικού αέρα περνάει μέσα. Σε ένα ανοιχτό τζάκι ένα μεγάλο ποσοστό των σωματιδίων περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού μας» δήλωσε στο Open ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να καίγεται πολλή ξυλεία σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή αυξάνει την αιθαλομίχλη. «Οι μετρήσεις μας δείχνουν ότι οι τιμές των σωματιδίων είναι 3-4 φορές πάνω από τις φυσιολογικές, μέχρι και 8 φορές, από τα λεπτά σωματίδια που είναι τα πιο τοξικά. Θέλει προσοχή» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και έκανε μία πρόταση για επίλυση του προβλήματος. «Χρειάζονται ενεργειακά τζάκια για όσους μπορούν και να στήνουμε τα ξύλα ώστε η φωτιά και ο αέρας να ξεκινάει από πάνω αι όχι από κάτω» τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πορεία
Οι εργαζόμενοι στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
«Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε μαζικά καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που θα αντισταθεί στις καταστροφικές πολιτικές...
Οι εργαζόμενοι στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης