Τζάκι
Η πρόταση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για να λυθεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης

Η μεγάλη ακρίβεια αναγκάζει πολλούς καταναλωτές στο να προσφύγουν σε επικίνδυνους για την υγεία τους τρόπους για να ζεσταθούν, καθώς αρκετοί καίνε ό,τι βρουν στο τζάκι τους. Κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, προειδοποιεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά οι τιμές των σωματιδίων, κυρίως λόγω της καύσης ξυλείας. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα ειδικά σε περίοδο ενεργειακής κρίσης και φτώχειας. Πρόκειται για μη οικονομική δυνατότητα να κάψει κάποιος πιο καθαρά καύσιμα. Αν δεν καίμε κανονικά ξύλα είναι πολύ χειρότερο όχι μόνο για τον αέρα έξω από το σπίτι μας, αλλά και για τον αέρα μέσα στο σπίτι μας. Ένα 50% του εξωτερικού αέρα περνάει μέσα. Σε ένα ανοιχτό τζάκι ένα μεγάλο ποσοστό των σωματιδίων περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού μας» δήλωσε στο Open ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να καίγεται πολλή ξυλεία σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή αυξάνει την αιθαλομίχλη. «Οι μετρήσεις μας δείχνουν ότι οι τιμές των σωματιδίων είναι 3-4 φορές πάνω από τις φυσιολογικές, μέχρι και 8 φορές, από τα λεπτά σωματίδια που είναι τα πιο τοξικά. Θέλει προσοχή» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και έκανε μία πρόταση για επίλυση του προβλήματος. «Χρειάζονται ενεργειακά τζάκια για όσους μπορούν και να στήνουμε τα ξύλα ώστε η φωτιά και ο αέρας να ξεκινάει από πάνω αι όχι από κάτω» τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σιβιτανίδειος Σχολή
Καταγγελία ΟΛΜΕ: «Διευθυντής της Σιβιτανιδείου στοχοποιεί εκπαιδευτικό μετά από αναφορά για παρατυπίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα»
«Ο Διευθυντής ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου «διακινεί δυσφημιστικές αναφορές για το πρόσωπο εκπαιδευτικού και γραμματέως της ΕΛΜΕΣΙ» - Τι καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
Καταγγελία ΟΛΜΕ: «Διευθυντής της Σιβιτανιδείου στοχοποιεί εκπαιδευτικό μετά από αναφορά για παρατυπίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα»
αιμα
Ανίχνευση καρκίνου 3 χρόνια πριν τη διάγνωση μέσω αιματολογικών εξετάσεων
Γενετικό υλικό των καρκινικών όγκων μπορεί να ανιχνευθεί στην κυκλοφορία του αίματος αρκετά χρόνια πριν από τη διάγνωση
Ανίχνευση καρκίνου 3 χρόνια πριν τη διάγνωση μέσω αιματολογικών εξετάσεων
axiologisi-ekpaideftikon
Είναι διαγνωστικός ή πειθαρχικός ο χαρακτήρας της Αξιολόγησης;
 Αναμφίβολα, η διαδικασία της Αξιολόγησης, για να γίνει προσιτή και αποδεκτή από τους Εκπαιδευτικούς, χρειάζεται να αλλάξει χαρακτήρα και στόχευση....
Είναι διαγνωστικός ή πειθαρχικός ο χαρακτήρας της Αξιολόγησης;