Κυριακή Ζάνια
Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας που «έφυγε» πρόωρα σε κοντέινερ του νοσοκομείου Λαμίας

Αρχίζουν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τον χαμό της 14χρονης μαθήτριας Κυριακής Ζανιά, που «έσβησε» στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας περιμένοντας βοήθεια εξαιτίας της νόσησης από covid-19.

Ένα χρόνο μετά, η δικαιοσύνη αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση και να βρεθούν οι υπαίτιοι για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamiareport.gr, στα χέρια της ανακρίτριας Λαμίας υπάρχουν πολλά στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων οι πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια της άτυχης μαθήτριας, αλλά και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  Ιωάννα Γριβέα.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Πάρης Παπαδάκης, η ΕΔΕ περιγράφει «ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας». Επίσης η δικηγόρος Λαμίας Σοφία Σταυράκη επιβεβαιώνει ότι «το πόρισμα είναι κόλαφος» καθώς αποδίδει εγκληματική παράλειψη σε γιατρούς που είχαν αφήσει το κορίτσι αβοήθητο σχεδόν 4 ώρες και ενώ είχαν γνώση προβληματικού καρδιογραφήματος από πολύ νωρίς.

Τις τελευταίες ημέρες, η σκιά της έρευνας της Δικαιοσύνης στο Νοσοκομείο Λαμίας έχει πέσει βαριά, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 15 άτομα να έχουν κληθεί να καταθέσουν μέσα στο επόμενο 15ημερο για την υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δικαστήρια διαγωνισμός
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Διαγωνισμό του ΕΣΔΙ - Εδώ θα βρείτε την ύλη και τις ερωτήσεις που πρέπει να λύσετε (μαζί με τις απαντήσεις)
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις