παγώνη
Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη για τον κορονοϊό και τις ιώσεις

Στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού, τις επαναλοιμώξεις και την έξαρση της γρίπης

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που η μάσκα είναι μεγάλης σημασίας να χρησιμοποιείται.

Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Η κ. Παγώνη τόνισε αρχικά ότι: «Μας προβληματίζει το 28% των επαναλοιμώξεων και μας προβληματίζει εδώ και ένα 20ήμερο. Οι επαναλοιμώξεις για εμάς είναι το κύριο θέμα. Όπως επίσης περίπου την τελευταία εβδομάδα έχουμε μία αύξηση νοσηλευομένων στις απλές κλίνες γύρω στο 15%. Βέβαια συγκριτικά με την Ευρώπη και την Αμερική που έχουν φτάσει στο 45%, δεν το συζητάμε. Εμάς εδώ είχε καλό καιρό, τώρα θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους και θέλει προσοχή».

Μάλιστα, «έκρουσε» τον κώδωνα του «κινδύνου», καθώς επεσήμανε πως δεν ισχύει το σκεπτικό πολλών ανθρώπων του ότι «αν νοσήσω μια φορά μετά δεν θα έχω πρόβλημα ανα ξανακολλήσω»: «Οι επαναλοιμώξεις είναι ό,τι χειρότερο αν αυξάνονται συνέχεια, που σημαίνει αδυνατεί ο οργανισμός. Αρχίζει λοιπόν ο οργανισμός και μειώνει αντισώματα γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.»

Όταν κάποιος ποσβληθεί αρκετές φορές με τον κορονοϊό, όπως τονίζει η κ. Παγώνη, «ο οργανισμός μειώνει τις αντιστάσεις του, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι επιρρεπής σε πολλές ιώσεις και όχι μόνο στον κορονοϊο».

Χαλάρωσε ο κόσμος

«Ο κόσμος πίστευε πως αν νοσήσω τελείωσα, έχω ανοσία. Αν νοσήσεις μπορεί να μπεις και στο 30% (πριν ήταν 10%) των long-covid, που είναι μια δύσκολη φάση για τον καθένα. Παρακολουθείται στα ιατρεία, έχει πάρα πολλές επιπλοκές και δεν τις ξεπερνάει και εύκολα», προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη.

«Γι’ αυτό αρκετά χαλαρώσαμε, αρκετά περάσαμε ωραία το καλοκαίρι. Οι μάσκες στην τσέπη, προσοχή να μην κολλήσουμε και εμβολιασμός. Οι άνω των 60 να πάνε να εμβολιαστούν, όπως και οι κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα, οπωσδήποτε», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε το παράπονο ότι «έχουμε ξεχάσει τη μάσκα. Από εδώ και πέρα όμως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε εστερικούς χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός».

Η κατάσταση στο Σύστημα Υγείας

Όπως επισήμανε η κ. Παγώνη υπάρχει αύξηση στο 15% στις νοσηλείες, ωστόσο δεν πιέζονται τόσο πολύ τα νοσοκομεία: «Ευτυχώς οι ΜΕΘ είναι ακόμα σε διψήφιο αριθμό. Όμως μία πίεση στο σύστημα υγείας, με το προσωπικό που είναι αυτή τη φορά δεν θα τα βγάλει πέρα, και μειωμένο είναι και κουρασμένο».

«Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα, αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι να εμβολιαστεί και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα όπως μάσκα», ανέφερε.

Αναφορικά με της γρίπη και τις άλλες ιώσεις, τόνισε: «Από Νοέμβριο και μετά έχουμε πάρα πολλές ιώσεις, ειδικά στα παιδιά. Πολλές νοσηλείες γίνονται στα νοσοκομεία Παίδων και πολλά παιδάκια έχουν προσβληθεί από αυτές τις ιώσεις τις οποίες μεταφέρουν στο σπίτι. Έτσι γίνεται ένα ντόμινο. Και η γρίπη που από τον Δεκέμβρη θα είναι σε έξαρση και θα κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα