Γυναικοκτονίες
George Vitsaras / SOOC
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Εν έτει 2022, οι γυναίκες ακόμα κρύβονται και φοβούνται για τη ζωή τους

«Φοβάμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πώς να προστατευτώ;».

Αυτά τα λόγια ηχούν ακόμη στα αυτιά μου, από τη μέρα που έλαβα εκείνο το τηλεφώνημα. Μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα άγριας κακοποίησης μου εξομολογήθηκε ότι προχώρησε μετά από λίγες μέρες σε καταγγελία σε βάρος του πρώην συζύγου της. Η γυναίκα κινήθηκε στο πλαίσιο που της επιτρέπει ο νόμος να κινηθεί.

Αλλά επειδή δεν πήγε την ημέρα που έγινε η σωματική και ψυχική της κακοποίηση, ο νόμος την άφησε πλήρως απροστάτευτη.

Έκτοτε, λοιπόν, κρύβεται και ζει μέσα στον φόβο ότι ο εφιάλτης της θα επιστρέψει. Προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη της για να μην τη βρει ο πρώην σύζυγός της και τη χτυπήσει. Ούτε οι πιο καλοί φίλοι της δεν ξέρουν πού βρίσκεται. Φοβάται για τη ζωή της.

Αυτή είναι η καθημερινότητά της εδώ και πολλές μέρες. Η καθημερινότητα μιας κακοποιημένης γυναίκας είναι να απομονώνεται και να κρύβεται, ζώντας με τον φόβο.

Οι αστυνομικές αρχές δεν κάνουν τίποτα αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο και οι εισαγγελείς που εκδίδουν εντάλματα σύλληψης κωλυσιεργούν.

Όμως, ο άνδρας αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος και απειλεί θεούς και δαίμονες ότι αν την εντοπίσει, θα ζήσει φρικτά μαρτύρια.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση που βιώνει μια γυναίκα στην Πάτρα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της έξω από το σχολείο του παιδιού τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα καταγγέλλει τον πρώην της για βιαιοπραγία, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση καμία ενέργεια δεν έχει γίνει σε βάρος του ή καθυστερεί να γίνει.

Κι εκείνη φοβάται και ζητά προστασία.

Γυναίκες φοβούνται και αφήνονται στη μοίρα τους, σε ένα κράτος που δεν κάνει τίποτα για να τις προστατεύσει και δρα μόνο αφού γίνει το έγκλημα. Επομένως, το κράτος επιζητά τις δολοφονίες αυτών των γυναικών προκειμένου να διεξάγει έρευνα για τις υποθέσεις τους.

Πόσες γυναίκες πρέπει να δολοφονηθούν από τα χέρια των συντρόφων ή των συζύγων τους για να κινητοποιηθεί ένας κρατικός μηχανισμός;

Πόσες γυναικοκτονίες είναι αρκετές για την Ελλάδα; Πόσες ψυχές κοστίζει η ευαισθητοποίηση σας;

Πάντως, είναι υποκριτικό να μιλάμε για τον εορτασμό της Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα, όταν δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για να αντιμετωπίσουμε τη βία κατά των γυναικών και οι κακοποιητές συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου