γαρυφαλλιά δίκη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ξεκινάει η δίκη για τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς, από τον σύντροφό της

Ξεκινά σήμερα η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου, για τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το καλοκαίρι του 2021, από τον σύντροφό της.

Οι δύο τους είχαν λογομαχήσει και στη συνέχει ο νεαρός προέβη στη γυναικτονία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Η δίκη στη Σύρο

Ο 30χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς όπως έκρινε το δικαστικό συμβούλιο Νάξου ο δολοφόνος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς έφτασαν στην Σύρο για να συμπαρασταθούν στους γονείς της Γαρυφαλλιάς, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ από νωρίς το πρωί υπήρξε κινητοποίηση στην Πλατεία Μιαούλη έξω από τα δικαστήρια, με πανό που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία τόσο από τους συγγενείς όσο από την Φεμινιστική οργάνωση Σύρου. «33 γυναικοκτονίες σε 2 χρόνια» και «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ» είναι κάποια από τα συνθήματα.


«Η μόνη δικαίωση είναι να γυρίσει πίσω η Γαρυφαλλιά μας»

Σε προηγούμενη συνέντευξη που είχε δώσει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς στη Real News, μίλησε για τη δολοφονία της κόρης της και τον δολοφόνο.

Η ίδια ανέφερε: «Πόσο προκλητική είναι η στάση του δολοφόνου να συνεχίζει να δολοφονεί τη Γαρυφαλλιά μας, ισχυριζόμενος ψυχικό νόσημαΈνα χρόνο σχεδόν μετά τη δολοφονία της, δεν έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του από το δικαστήριο. Δεν πάσχει από τίποτα. Κανένα ψυχικό νόσημα, κανένα ελαφρυντικό. Στο άκουσμα των πραγματογνωμοσυνών αισθανθήκαμε μια ανακούφιση. Ανακούφιση πως θα δικαστεί και θα γίνει το πρώτο βήμα προς τα ισόβια. Δικαίωση, όχι, δεν θα αισθανθούμε ακόμα. Ίσως και ποτέ, γιατί η μόνη δικαίωση είναι να γυρίσει πίσω η Γαρυφαλλιά μας.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι