Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου

«Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφερόμενος στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο.

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος» επισήμανε.

«Ο πατέρας Αντώνιος όταν ήρθε εδώ στην Καλαμάτα για να στήσει την δομή. Ήταν περίπου δύο εβδομάδες στην πόλη. Επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα» είπε.

«Τον κάλεσα εγώ και ήρθε στο γραφείο μου με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν». «Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;», σημείωσε.

«Όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες» σχολίασε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προαύλειο σχολείο
Αναβρασμός στο Γυμνάσιο Σπάτων: «Ανυπόστατες καταγγελίες γονέα μέσω “e-bullying” για εκπαιδευτικούς»
Η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού έργου
Αναβρασμός στο Γυμνάσιο Σπάτων: «Ανυπόστατες καταγγελίες γονέα μέσω “e-bullying” για εκπαιδευτικούς»
molivi
Εκδίκαση προσφυγών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αύριο (12/03) στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάσεις εργασίας την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης για τη μονιμοποίηση χωρίς αξιολόγηση.
Εκδίκαση προσφυγών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αύριο (12/03) στη Θεσσαλονίκη