Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου

«Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφερόμενος στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο.

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος» επισήμανε.

«Ο πατέρας Αντώνιος όταν ήρθε εδώ στην Καλαμάτα για να στήσει την δομή. Ήταν περίπου δύο εβδομάδες στην πόλη. Επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα» είπε.

«Τον κάλεσα εγώ και ήρθε στο γραφείο μου με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν». «Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;», σημείωσε.

«Όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες» σχολίασε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς