πατερ Αντώνιος
"Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος."

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών. Ο πατέρας Αντώνιοςμιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά που προχώρησαν σε καταγγελίες να είναι υποκινούμενα.

Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο“.

Σε ερώτηση για το εάν πηγαίνει το μυαλό του σε κάποιο πρόσωπο που να έχει σχέση με τις καταγγελίες απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι “δεν γνωρίζουμε τίποτα. Όσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που εξυπηρετούν τα παιδιά“.

“Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο” τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην “Κιβωτό του Κόσμου” ζουν πολλά παιδιά.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας” σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. “Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. “Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, για να τα βοηθήσουμε, να υψώσουμε ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν. Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης” είπε ο πατέρας Αντώνης εξηγώντας ότι “δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν δει από βιώματά τους. Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε” δήλωσε.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποιο λάθος απάντησε: “Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά” πρόσθεσε.

Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση” ευχήθηκε ο πατέρας Αντώνιος.

Η Πρεσβυτέρα

Η Πρεσβυτέρα της «Κιβωτού του Κόσμου», Σταματία Λεβέντη, το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε στο πλευρό του πάτερ Αντώνιου και τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν τον οργανισμό, σημειώνοντας ότι όλα ξεκίνησαν από την κακία ενός παιδιού.

«Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη», είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Σταματία Λεβέντη.

«Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα. Εγώ είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για εκδίκηση. Βεβαίως και συγκρουόμαστε, γιατί δεν επιτρέπουμε να είναι παραβατικά τα παιδιά μας και να δίνουν το κακό παράδειγμα και στα μικρότερα. Δεν δεχόμαστε αρνητικές συμπεριφορές στα παιδιά μας. Δεν θέλουμε επιθετικότητα», πρόσθεσε η Πρεσβυτέρα.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο. Ο πάτερ είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Τους μιλάμε, προσπαθούμε με το Ευαγγέλιο. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο. Αν το ενδιαφέρον μας και η αγάπη μας για αυτά τα παιδιά φτάνει στο να έρθουν και να μας κατηγορούν, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Τα άλλα παιδιά δεν θα έχουν πρόσωπο να βγουν έξω. Έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλους. Και στο πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση», συμπλήρωσε.

Τέλος είπε ότι: «Δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Γιατί μιλάμε για ένα τετελεσμένο γεγονός, από τη στιγμή που κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί και δεν είναι σίγουρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέγονται αυτά τα πράγματα εις βάρος των ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους. Μας έχουν αναστατώσει, μας έχουν κάνει μεγάλο κακό. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς αποδείξεις και ό,τι του κατέβει. Για όνομα του Θεού. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και ελευθερία. Έχω αγανακτήσει με αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει. Πιστεύουν ένα παιδί με όποια προβλήματα έχει, και δεν πιστεύουν εμάς που έχουμε δώσει τα πάντα τόσα χρόνια;».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες