kibotos-tou-kosmoy
Νέες αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές - «Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές. Πρέπει να είναι σε ανάδοχες οικογένειες» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου

«Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

«Προφανώς έχω όσο το επιτρέπει ο νόμος επικοινωνία και με την Αστυνομία και την Εισαγγελία για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ξέρω ότι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να λάβουν τις καταθέσεις όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν φοβάμαι καθόλου γιατί εάν αληθεύει αυτή η περίπτωση είναι άλλη μία τρανή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για αποϊδρυματοποίηση» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές. Πρέπει να είναι σε ανάδοχες οικογένειες όταν δεν μπορούν να είναι με την ευρύτερη βιολογική τους οικογένεια. Η ανάγκη είναι να πιέσουμε την αποϊδρυματοποίηση.

Ένα ίδρυμα όσο καλές και να είναι οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό είναι κακοποιητικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η δομή δεν είναι η λύση» είπε.

«Όταν αναλάβαμε το 2019 δεν ξέραμε ούτε πόσα παιδιά είναι ούτε στα ιδρύματα ούτε στα νοσοκομεία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να τα καταγράψουμε. Το 2019 βρήκαμε 340 παιδιά στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής είναι 72 και στο σύνολο της Ελλάδας είναι 76. Από τα 340 παιδιά στα 76 πέσαμε επειδή έχει γίνει μία πάρα πολύ εντατική δουλειά» επεσήμανε μιλώντας στο Open.

Οι καταγγελίες

Όλα ξεκίνησαν από έναν 19χρονο σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που καταγγέλλει κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από συγκεκριμένο πρόσωπο στη δομή.

Ο 19χρονος κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πως πρόσωπο το οποίο εργάζεται στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως και άλλα παιδιά της δομής κλειδώνονται στα δωμάτια τους και τιμωρούνται με άγριους ξυλοδαρμούς.

Ανέφερε μάλιστα πως ένας φίλος του εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα που κατονόμασε τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσε.

Όπως αποκάλυψε ο 19χρονος, το άτομο που έδινε τις εντολές για τους ξυλοδαρμούς είναι ο άνδρας που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα