Νοσοκομείο Πύργου
Σκηνές απείρου… κάλλους στο νοσοκομείο Πύργου

Διατεθειμένη να κινηθεί νομικά κατά του συνοδού ασθενούς που επιτέθηκε σε γιατρό στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, είναι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, του νοσοκομείου και επενέβησαν το προσωπικό φύλαξης και αστυνομικοί, οδηγώντας τους δύο εμπλεκόμενους στο επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας από χωριό του Κάμπου είχε συνοδεύσει τον πατέρα του που παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο. Αφού αποχώρησαν, απέμενε να παραλάβουν κάποιες εξετάσεις και ο γιος μετέβη χθες στο νοσοκομείο για να τις πάρει.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άγνωστο γιατί επικράτησε ένταση, όταν ο γιος πήγε να πάρει τις εξετάσεις και σύμφωνα με μαρτυρίες απώθησε την γιατρό που είχε εφημερία από την προηγούμενη ημέρα, η οποία και έπεσε στο πάτωμα.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, ο οποίος «καταδικάζει οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος γιατρών και γενικότερα εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας από οιονδήποτε. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην ιατρό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς.  Γιατροί και προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την κάλυψη των τεράστιων κενών του συστήματος υγείας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ξεσπά εις βάρος τους».

Από την πλευρά της διοίκησης ο νέος διοικητής Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στο ilialive.gr ήταν ξεκάθαρος ως προς την στήριξη προς το προσωπικό. «Θα καλύψουμε και θα στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με κάθε τρόπο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί άμεσα εντολή στο νομικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες απέναντι στον άνθρωπο που προκάλεσε το περιστατικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα