Νοσοκομείο Πύργου
Σκηνές απείρου… κάλλους στο νοσοκομείο Πύργου

Διατεθειμένη να κινηθεί νομικά κατά του συνοδού ασθενούς που επιτέθηκε σε γιατρό στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, είναι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, του νοσοκομείου και επενέβησαν το προσωπικό φύλαξης και αστυνομικοί, οδηγώντας τους δύο εμπλεκόμενους στο επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας από χωριό του Κάμπου είχε συνοδεύσει τον πατέρα του που παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο. Αφού αποχώρησαν, απέμενε να παραλάβουν κάποιες εξετάσεις και ο γιος μετέβη χθες στο νοσοκομείο για να τις πάρει.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άγνωστο γιατί επικράτησε ένταση, όταν ο γιος πήγε να πάρει τις εξετάσεις και σύμφωνα με μαρτυρίες απώθησε την γιατρό που είχε εφημερία από την προηγούμενη ημέρα, η οποία και έπεσε στο πάτωμα.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, ο οποίος «καταδικάζει οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος γιατρών και γενικότερα εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας από οιονδήποτε. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην ιατρό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς.  Γιατροί και προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την κάλυψη των τεράστιων κενών του συστήματος υγείας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ξεσπά εις βάρος τους».

Από την πλευρά της διοίκησης ο νέος διοικητής Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στο ilialive.gr ήταν ξεκάθαρος ως προς την στήριξη προς το προσωπικό. «Θα καλύψουμε και θα στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με κάθε τρόπο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί άμεσα εντολή στο νομικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες απέναντι στον άνθρωπο που προκάλεσε το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
Ξεκίνησε η Β' Φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά», με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες