marathonios
Οι δύο πορεύτηκαν μαζί, χέρι-χέρι, τα τελευταία 100 μέτρα και τερμάτισαν για να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας – πράξη που εξήρε και ο ΣΕΓΑΣ σε δελτίο Τύπου.

Ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Γεώργιος Χρυσοστομάκης το 2018 βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή και χθες έτρεξαν παρέα τα τελευταία 100 μέτρα του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών.

giorgos-nikos

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, ο λήπτης που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου και να γνωριστούν προσωπικά. Επειδή, ο κ. Χρυσοστομάκης είναι δρομέας και θα συμμετείχε στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο, είχε την ιδέα η συνάντηση και η γνωριμία των δύο ανδρών να γίνει στον Μαραθώνιο και να "τρέξουν" μαζί τα τελευταία 100 μέτρα. Όπως και έγινε. Η συνάντηση αυτή συνδέεται με την επιθυμία των δύο ανθρώπων αυτών να ευαιθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο. 

Τερμάτισαν μαζί, χέρι-χέρι

 

Οι δύο πορεύτηκαν μαζί, χέρι-χέρι, τα τελευταία 100 μέτρα και τερμάτισαν για να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας – πράξη που εξήρε και ο ΣΕΓΑΣ σε δελτίο Τύπου.

«Σήμερα είμαστε εδώ να το γιορτάσουμε στο Καλλιμάρμαρο ως Μαραθωνοδρόμοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να χαρίζουμε ζωή», δήλωσε ο Γεώργιος Χρυσοστομάκης. 

«Νιώθω χαρά κι ευγνωμοσύνη» είπε ο Νίκος από την πλευρά του.

Ο Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ – ΝΑΤΟ στο Νταβός: Η Αρκτική θωρακίζεται με τον "Χρυσό Θόλο" και η Γροιλανδία ανοίγει για εξορύξεις
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)