Σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δυο θα δει αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με 13η σύνταξη, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για γενική αύξηση των συντάξεων, περίπου στο 7,5%, η οποία θα καταβληθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή προς το τέλος Ιανουάριου (πριν από τα Χριστούγεννα), μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.
Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.
Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά περίπτωση αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.
«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom