βασιλακόπουλος
Τι ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για τον κορονοϊό, τη γρίπη και τα εμβόλια μετά το τρίμηνο

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σχέση με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, την αναγκαιότητα για εμβολιασμό, αλλά και τη γρίπη.

Σχετική σταθερότητα

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, φαίνεται το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, εντούτοις οι θάνατοι παραμένουν αρκετοί, καθώς εβδομαδιαίως είναι πάνω από 100.

Ο Βασιλακόπουλος τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, καθώς «είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη ηλικία και όσο περισσότερα είναι τα υποκείμενα νοσήματα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σοβαρής νόσησης και απώλειας της ζωής».

Αποτελεσματικά τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης τη σημασία της αναμνηστικής δόσης μετά το τρίμηνο νόσησης και τόνισε ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εναντίον των μεταλλάξεων, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο φτιάχτηκε για να μας προστατεύει πρωτίστως από τη βαριά νόσο και το θάνατο δευτερευόντως. Η προστασία που είχε έναντι του αρχικού ιού ήταν γύρω στο 65%, όμως παρέχει μεγάλη προστασία 95% από το να εμφανίσουμε κάποιο κλινικό σύμπτωμα βήχα, δύσπνοια ή πυρετό. Περίπου το ίδιο αναμένεται να είναι και το επικαιροποιημένο. Για να σας πούμε τα ακριβή ποσοστά πρέπει να ολοκληρωθεί η κλινική μελέτη που τρέχει».

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε συστάσεις για εμβολιασμό τόσο εναντίον του κορονοϊού, όσο και εναντίον της γρίπης, αναφερόμενος και στη σημασία της χρήσης μάσκας από τις μεγαλύτερες ηλικίες, στους κλειστούς χώρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Ξεκινά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τεχνητή νοημοσύνη - Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν τον Μάιο με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση