karampina
Αν και ο 14χρονος έχει ομολογήσει, οι αρχές έχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως από ποια απόσταση και πώς πυροβολήθηκε το θύμα.

Ο 14χρονος που ομολόγησε χθες Παρασκευή ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα σήμερα Σάββατο ενώ επίσης σήμερα αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε η σορός.

Αν και ο 14χρονος έχει ομολογήσει, οι αρχές έχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως από ποια απόσταση και πώς πυροβολήθηκε το θύμα.

Ο ιατροδικαστής, μετέδωσε ο Alpha, ανέφερε ότι κατά την εκτίμησή του, υπάρχει και δεύτερο τραύμα στον θώρακα. Οι αρχές εκτιμούν ακόμη ότι ο πατέρας γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί από το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται να εξετάσουν ακόμη και αν εμπλέκεται και άλλο άτομο στον θάνατο του νεαρού.

Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι καταιγιστικές καθώς λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του πατέρα και του 14χρονου αδερφού έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την υπόθεση μόλις πληροφορήθηκε πως υπάρχουν καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα.

Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον πατέρα της οικογένειας για όλα αυτά και πλέον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με την εν λόγω υπόθεση.

Τι προηγήθηκε

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το θρίλερ γύρω από τον θάνατο του 17χρονου παιδιού η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή στην Μάνδρα.

Τον 17χρονο εντόπισε νεκρό ένας περαστικός βοσκός δίπλα από αγροτικό δρόμο στη θέση Λούτσα της Μάνδρας. Η σορός έφερε τραύμα από σφαίρα ψηλά στον αυχένα. Δίπλα στη σορό οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη ο 14χρονος που ομολόγησε νωρίτερα ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του κατά λάθος στη στάνη της οικογένειας σε ορεινή περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Ο 17χρονος είχε βρεθεί με τραύμα από όπλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναζητούνταν ο 14χρονος αδερφός του. Τελικά το αγόρι προσήλθε μετά από ώρες στο ΑΤ Μάνδρας, συνοδευόμενο από τον πατέρα του.

Παρόλο που ο 14χρονος υποστήριξε αρχικά ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε πως σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του με καραμπίνα.

«Τον πέρασα για αγριογούρουνο» λέει ο 14χρονος

Ο 14χρονος ανέφερε κατά την ομολογία του ότι συνέβη ατύχημα. Υποστήριξε ότι το τραγικό συμβάν έγινε κατά λάθος και φέρεται να αποδίδει τον θάνατο του αδελφού του στο κυνήγι του αγριογούρουνου. Ο 14χρονος κατέθετε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του υποστηρίζει ότι την Παρασκευή το πρωί ο 14χρονος του αποκάλυψε όσα συνέβησαν, ότι δηλαδή εκείνος σκότωσε τον 17χρονο κατά λάθος. Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν σήμερα ξανά για κατάθεση πατέρα και γιο, ο ανήλικος ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης. «Τον σκότωσα κατά λάθος. Κυνηγούσαμε ένα αγριογούρουνο και το όπλο εκπυρσοκρότησε, μόνο του. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πέταξα το όπλο και γύρισα στο σπίτι» φέρεται να είπε ο 14χρονος στους αξιωματικούς. Ο ανήλικος πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Yπενθυμίζεται ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατήγγειλε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν πως τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν ότι 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας