gramma-mathiti
Το γράμμα σύμφωνα με πληροφορίες, παρελήφθη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την πόλη και να γνωρίσει από κοντά τον 13χρονο Γιώργο.

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε 13χρονος μαθητής του 1ου Γυμνασίου Σητείας, προσκαλώντας την στην Κρήτη για να δει το μέγεθος της καταστροφής από τις πρόσφατες πλημμύρες. 

«Ο λόγος που με ώθησε να γράψω στην κυρία Πρόεδρο ήταν η πρωτοφανής καταστροφή που υπέστη η πόλη μας, η Σητεία. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλους τους συμπολίτες μου. Από το παράθυρο έβλεπα χειμάρρους να κατεβαίνουν προς την πλατεία, μηχανές να τις παίρνει το νερό και την επόμενη μέρα είδα παντού κόσμο να καθαρίζει, λάσπες, αμάξια το ένα πάνω στο άλλο, μαγαζιά πλημμυρισμένα. Ηταν πολύ θλιβερό», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Σταυρακάκης.

«Εγραψα στην κυρία Πρόεδρο επειδή είναι η αρχηγός του κράτους για να μας επισκεφτεί και να δει με τα μάτια της τι συνέβη, να μιλήσει με τον κόσμο, να ακούσει τα προβλήματά τους και να τους δώσει κουράγιο. Το βράδυ που το έγραψα ήμουν μόνος στο δωμάτιο, δεν το είχα πει σε κανέναν. Μόνο την επόμενη μέρα είπα στη μαμά μου να το πάει στο ταχυδρομείο, να βάλει το γραμματόσημο και να το στείλει γιατί εγώ είχα σχολείο», εξηγεί ο 13χρονος.

γραμμα 13χρονου

Αναλυτικά η επιστολή του μαθητή

Αγαπητή κυρία Σακελλαροπούλου, ονομάζομαι Γιώργος Σταυρακάκης και είμαι μαθητής και πρόεδρος του Α3 τμήματος του 1ου Γυμνασίου Σητείας. Με την πρωτοφανή αυτή καταστροφή που συνέβη στην πόλη μας έκρινα πως το σωστό και πρέπον να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να ενημερωθείτε εσείς ως η Αρχηγός του Κράτους και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα σας ζητούσα λοιπόν με όλο το θάρρος να επισκεφθείτε την περιοχή μας και να δείτε με τα μάτια τις καταστροφές και τις ζοφερές ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες και τέλος οι πολίτες της Σητείας.

Βέβαια πρέπει να σημειώσω ότι ήδη έχουν επισκεφθεί την περιοχή ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης.

Παρά την επίσκεψη των κυρίων πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς φόβο, επίσης η επίσκεψή σας θα τους δώσει κουράγιο και θα τους κάνει να νιώσουν στοργή από την πλευρά σας και τέλος η επίσκεψή σας θα κάνει τους συμπολίτες μου να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό της πόλης.

Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρω ότι σε 8 ημέρες είναι η Εθνική εορτή «Το ΟΧΙ» και όπως κάθε χρόνο παρελάζουμε στην κεντρική πλατεία της Σητείας η οποίας σήμερα έχει υποστεί ζημιές όπως η παραλιακή και άλλες περιοχές της Σητείας. Με την επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους από πολλούς τομείς και διαφόρων ειδικοτήτων, μαθητές από διάφορα σχολεία, ανθρώπους του δήμου και τέλος απλούς ανθρώπους που εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία της πόλης. Θα ήθελα να επιστήσετε την προσοχή σας στο γράμμα μου και να δώσετε έμφαση σε αυτά που γράφω. Με εκτίμηση, Σταυρακάκης Γιώργος, Πρόεδρος Α3.

Η απάντηση

Οι πληροφορίες λένε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει το γράμμα του και προγραμματίζει να του τηλεφωνήσει για να τον ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για την πρόθεσή της να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του και να επισκεφθεί την πληγείσα Σητεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας,...
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες