Κοινωνία

Εθνική Πινακοθήκη: Επέστρεψαν οι πίνακες που είχαν κλαπεί το 2012

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επέστρεψαν στην Εθνική Πινακοθήκη οι πίνακες που είχαν κλαπεί πριν 10 χρόνια - Είχαν εντοπιστεί σε ρεματιά της Κερατέας

Στην Εθνική Πινακοθήκη επέστρεψαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν, που είχαν κλαπεί τον Ιανουάριο του 2012 και εντοπίστηκαν σε ρεματιά της Κερατέας.

Στους πίνακες συγκαταλέγονταν το «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσo και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν.

Επέστρεψαν στην Πινακοθήκη

Οι πίνακες, αφού δέχθηκαν εργασίες συντήρησης, επέστρεψαν στη νέα πτέρυγα της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης στο επίπεδο -2, που άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό.

Ο δράστης που έκλεψε τα έργα ισχυρίστηκε πως η αγάπη του για την τέχνη τον ώθησε να πάρει τους πίνακες και την συγκεκριμένη ημέρα, αφού παραπλάνησε τον φύλακα, προκαλώντας ψεύτικο συναγερμό, μπήκε στο εσωτερικό της Εθνικής Πινακοθήκης, παραβιάζοντας τζάμι στο ισόγειο του κτιρίου, άρπαξε τους πίνακες και με ένα μαχαίρι αφαίρεσε τα κάδρα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία