plevris_nazistikos_xairetismos
Το δικαστήριο δεν είδε τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη - «Δεν καταλάβαμε κάτι» είπε η πρόεδρος - Στο πειθαρχικό ο Κώστας Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό στην δίκη της χρυσής αυγής

Έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά, η έδρα της δίκης δηλώνει άγνοια, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Πανουτσακοπούλου υποστήριξε ότι το προκλητικό περιστατικό δεν συνέβη παρουσία των μελών της έδρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία Πανουτσακοπούλου, όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου εξέφρασαν την απορία τους για την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής για τη στάση τους επί του περιστατικού, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είδαν να λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο μπροστά στα μάτια τους.

Ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Αργύρης Συρίγος, μετά τις καταθέσεις των Μάγδας, Τάκη και Ειρήνης Φύσσα, αναφερόμενος στο περιστατικό, τόνισε: «Έχουμε μία μητέρα που έρχεται στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχοντας αυτό ως δεδομένο και ένας συνήγορος υπερασπίσεως γνωρίζοντας αυτό, επιλέγει να χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά σε μια μάνα που έχει έρθει γνωρίζοντας ότι έχει χάσει το παιδί της λόγω αυτής της ιδεολογίας. Δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη με βάση το άρ. 334 ΚΠΔ και, επιμένω, αφού δεν έγινε την τελευταία φορά, θα παρακαλούσα να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν επαναληφθεί».

«Στρουθοκαμηλισμός» της έδρας

Στη συνέχεια παρενέβη ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, κάνοντας λόγο για «στρουθοκαμηλισμό» από την πλευρά της έδρας.

Κώστας Παπαδάκης: Στρουθοκαμηλισμός λέγεται αυτό.

Εισαγγελέας: Έγινε υπόδειξη ότι έγινε τέτοιος χαιρετισμός;

Πρόεδρος: Σε εμάς μπροστά;

Κώστας Παπαδάκης: Φυσικά και έγινε.

Επιπλέον, ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως «ο δικηγόρος δεν μιλάει για τον εαυτό του. Ο Πλεύρης μίλησε για τον εντολέα του, τον Ιωάννη Λαγό, όταν το έκανε αυτό. Πρόκειται για μια κακώς εννοούμενη ανεκτικότητα, η έλλειψη προσοχής διευκολύνει τέτοιες συμπεριφορές».

Η πρόεδρος απάντησε ότι τα λόγια του προσβάλλουν την έδρα, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταδίκη της κίνησης του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Παρέμβαση για το ναζιστικό χαιρετισμό

Την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η ακραία προκλητική κίνηση του συνηγόρου του Γιάνννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Πλεύρη, να χαιρετίσει ναζιστικά ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και σχετικό φωτογραφικό υλικό,απέστειλε επιστολές:

– Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο , ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου και

– Στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Α Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβούν, σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

limani.jpg
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα
Μεγαλώνοντας δύο παιδιά η γυναίκα δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο και αυτό την έριξε ψυχολογικά τα τελευταία χρόνια
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα
ασεπ διαγωνισμος εξετάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Αύριο ως τις 12 το μεσημέρι τα αποτελέσματα στα Πρότυπα
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τις...
Υπουργείο Παιδείας: Αύριο ως τις 12 το μεσημέρι τα αποτελέσματα στα Πρότυπα