nosokomeio meth
Alexandros Michailidis / SOOC
Όλοι σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού που βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ πέθαναν, σύμφωνα με νέα μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα - Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις «αχρείαστες ΜΕΘ»

Νέα μελέτη κόλαφο, σύμφωνα με την οποία πέθαναν από κορονοϊό σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, εξέδωσε ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της περσινής μελέτης που είχε εκδώσει μαζί με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Απριλίου 2022 καταγράφεται αύξηση κατά 21% της θνησιμότητας, αλλά και συντριπτική επιδείνωση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ειδικότερα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%

Στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν, με τη θνησιμότητα να είναι αυξημένη κατά 21% σε σχέση με την περίοδο της πρώτης μελέτης (από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021). 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Λύτρα, η μελέτη «επιβεβαιώνει *πλήρως* τα ευρήματα της αρχικής μελέτης, σε υπερδιπλάσιο δείγμα διασωληνωμένων ασθενών (14.011 vs 6.282). Παραμένει ολόιδια η κλιμάκωση της θνητότητας όσο περισσότεροι νοσηλεύονται κ η γεωγραφική ανισομέρεια, με πολύ στενότερα πλέον 95% Διαστήματα Εμπιστοσύνης».

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος, «το εμβόλιο είναι *τρομερά αποτελεσματικό* στο να προλαμβάνει τη βαριά νόσο #COVID19 και το θάνατο, αλλά εάν κάποιος έχει την ατυχία ΗΔΗ να νοσεί βαριά παρά τον εμβολιασμό, είναι η ποιότητα της περίθαλψης που καθορίζει τις πιθανότητες που έχει για να ζήσει. Εκεί δε παίζει περαιτέρω ρόλο ο εμβολιασμός, όπως είναι λογικό και προφανές».

Ουσιαστικά η μελέτη του Θεόδωρου Λύτρα αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας των πολιτών από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι κυβερνητικά στελέχη έκανα λόγο για «αχρείαστες ΜΕΘ». Αυτός ο ισχυρισμός ουσιαστικά καταρρίπτεται από μια επιστημονική μελέτη.

Δείτε τη μελέτη του Θεόδωρου Λύτρα εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια