Νοσοκομείο Παίδων
3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - Η μήνυση των δικηγόρων

Δικηγόροι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για τη λίστα ντροπής με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο δικηγόρος Αγαμέμων Τάτσης δήλωσε στο Open TV ότι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή.

Όπως είπε ο Αγαμέμνων Τάτσης, το υπουργείο Υγείας ήταν απολύτως ενήμερο για το πρόβλημα και με έγγραφες αναφορές και είναι υπόλογοι καθώς θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα. «Όταν δεν βρίσκεις αναισθησιολόγους, τους επιτάσσεις» ανέφερε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι αφορά τους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν πώς θα βρεθούν αναισθησιολόγοι.

Ο Αγαμέμνων Τάτσης υπογράμμισε ότι ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας, θα έπρεπε, ήδη, να έχουν ενισχυθεί όλοι οι δημόσιοι φορείς υγείας ενώ άφησε ευθέως αιχμές για το πώς προέκυψε το πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά «εκτός εάν ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξαφάνιση 43χρονης στο Ηράκλειο
Εξαφάνιση στην Κρήτη: «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αρνητικά» λέει ο γιος της 43χρονης
Εξαφάνιση στην Κρήτη: Αυξάνεται η αγωνία για την τύχη της 43χρονης – Θρίλερ με την αυτοκτονία του πρώην συντρόφου της
Εξαφάνιση στην Κρήτη: «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αρνητικά» λέει ο γιος της 43χρονης
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Προς 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εκπαιδευτικοί στις 13 Μαΐου: Το χρονοδιάγραμμα των δασκάλων και νηπιαγωγών
Σε τροχιά κινητοποιήσεων η ΔΟΕ: Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα από τις 27 Απριλίου
Προς 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εκπαιδευτικοί στις 13 Μαΐου: Το χρονοδιάγραμμα των δασκάλων και νηπιαγωγών