«Μου υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τον ξεχασμένο φάκελό μου, τον οποίο ανακάλυψε μετά από προσπάθεια 2 μηνών» - Ιστορίες συνταξιοδοτικής «τρέλας»

Μερικές ιστορίες συνταξιοδοτικής «τρέλας», όπως τις κατέγραψε ο Πάνος Μπόζος για την efsyn.gr.

1. Ονομάζομαι Δημήτρης Μ., είμαι 70 ετών, εργάζομαι από τα 15 χρόνια μου. Μέχρι το 1983 είχα 1.700 ένσημα βαρέα- ανθυγιεινά ως οικοδόμος και για 5 χρόνια ήμουν ασφαλισμένος στο ΤΣΑ, ως ιδιοκτήτης ταξί. Μετά το 1983 ασφαλίστηκα στο ΤΕΒΕ για 25 χρόνια. Συνολικά είμαι ασφαλισμένος, λόγω στρατού και τέκνων, 40 έτη.

2. Τον Νοέμβριο του έτους 2019 αιτήθηκα συνταξιοδότησης στο αρμόδιο γραφείο ΟΑΕΔ Κυπαρισσίας. Με πληροφόρησαν ότι μετά 6 μήνες θα ελάμβανα το 75% της σύνταξης που δικαιούμαι.

3. Τον Σεπτέμβριο του 2020 (μετά 10 μήνες) και ενώ δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ, αναζητώ πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσής μου από τον υπάλληλο του ΕΦΚΑ Τρίπολης κύριο Δ., που εξέφρασε ενδιαφέρον. Μου υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τον ξεχασμένο φάκελό μου, τον οποίο ανακάλυψε μετά από προσπάθεια 2 μηνών, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ζητώντας μου συγγνώμη!

4. Μετά από αναμονή ενός έτους (Σεπτέμβριος του 2021), επισκέπτομαι αυτοπροσώπως τον ΕΦΚΑ Τρίπολης, αναζητώ τον κύριο Δ. Εκεί πληροφορούμαι ότι έχει μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία και ότι κανένας δεν γνωρίζει την τύχη του φακέλου μου, που πιθανόν να βρίσκεται στην Καλαμάτα, αλλά και πάλι δεν γνωρίζουν!

5. Τον Ιανουάριο του 2022 ο φάκελος βρέθηκε στην Τρίπολη, τον Σεπτέμβριο του 2021, και διαβιβάστηκε στην Καλαμάτα στις 10/1/2022 (χρειάστηκαν 4 μήνες για απόσταση 80 χιλιομέτρων!). Τον χειρίζεται πλέον ο υπάλληλος κύριος Σ., ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου 2022, όλοι οι φάκελοι του 2019 θα έχουν κλείσει και ότι θα πληρωθώ σίγουρα μέχρι τέλους Μαρτίου 2022.

6. Περί τα τέλη Απριλίου 2022 (και ενώ δεν έχω καμία πληροφόρηση) αναζητώ (μάταια) τηλεφωνικά τον κύριο Σ. Αναγκάζομαι να μεταβώ στην Καλαμάτα και εκεί μου ανακοινώνει ότι έχω εκκρεμότητες με το ΙΚΑ Καλαμάτας (το οποίο βρίσκεται στον ίδιο όροφο και διάδρομο με το γραφείο του, αλλά δεν αναζητά να μάθει τι είδους εκκρεμότητες έχω διότι τα έγγραφα διακινούνται... υπηρεσιακά).

7. Απελπισμένος κατέφυγα στον ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας (πρώην ΙΚΑ) αναζητώντας στοιχεία για τις «εκκρεμότητες» και εκεί η διευθύντρια κυρία Μ. μου λέει επί λέξει: «Ντρέπομαι που είμαι υπάλληλος του ΙΚΑ και στο εξής αναλαμβάνω προσωπικά την υπόθεσή σας!».

8. Μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2022) -σε λίγο συμπληρώνονται 3 χρόνια- μου λένε ότι οι υπηρεσίες αναζητούν(;) αν τους οφείλω (ή αν μου οφείλουν...), αλλά εγώ δεν έχω λάβει ούτε το έναντι 75%, παρά μόνον το επίδομα ελεημοσύνης των 360 ευρώ. Ζω πάμπτωχος, με συντηρούν τα παιδιά μου από το υστέρημά τους. Σε πλήρη σύγχυση και απελπισία περιμένω. Περιμένω έως ότου «σπάσουν τα φρένα» και τότε...

Πηγή: efsyn.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

16χρονος-θανατος
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Οι Συμμαθητές του προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, κρατώντας πανό «σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη. Δίνουμε εδώ...
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών - αλλογενών και ομογενών υποτρόφων του Ελληνικού Κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση