Ιστορία συνταξιοδοτικής τρέλας
«Μου υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τον ξεχασμένο φάκελό μου, τον οποίο ανακάλυψε μετά από προσπάθεια 2 μηνών» - Ιστορίες συνταξιοδοτικής «τρέλας»

Μερικές ιστορίες συνταξιοδοτικής «τρέλας», όπως τις κατέγραψε ο Πάνος Μπόζος για την efsyn.gr.

1. Ονομάζομαι Δημήτρης Μ., είμαι 70 ετών, εργάζομαι από τα 15 χρόνια μου. Μέχρι το 1983 είχα 1.700 ένσημα βαρέα- ανθυγιεινά ως οικοδόμος και για 5 χρόνια ήμουν ασφαλισμένος στο ΤΣΑ, ως ιδιοκτήτης ταξί. Μετά το 1983 ασφαλίστηκα στο ΤΕΒΕ για 25 χρόνια. Συνολικά είμαι ασφαλισμένος, λόγω στρατού και τέκνων, 40 έτη.

2. Τον Νοέμβριο του έτους 2019 αιτήθηκα συνταξιοδότησης στο αρμόδιο γραφείο ΟΑΕΔ Κυπαρισσίας. Με πληροφόρησαν ότι μετά 6 μήνες θα ελάμβανα το 75% της σύνταξης που δικαιούμαι.

3. Τον Σεπτέμβριο του 2020 (μετά 10 μήνες) και ενώ δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ, αναζητώ πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσής μου από τον υπάλληλο του ΕΦΚΑ Τρίπολης κύριο Δ., που εξέφρασε ενδιαφέρον. Μου υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τον ξεχασμένο φάκελό μου, τον οποίο ανακάλυψε μετά από προσπάθεια 2 μηνών, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ζητώντας μου συγγνώμη!

4. Μετά από αναμονή ενός έτους (Σεπτέμβριος του 2021), επισκέπτομαι αυτοπροσώπως τον ΕΦΚΑ Τρίπολης, αναζητώ τον κύριο Δ. Εκεί πληροφορούμαι ότι έχει μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία και ότι κανένας δεν γνωρίζει την τύχη του φακέλου μου, που πιθανόν να βρίσκεται στην Καλαμάτα, αλλά και πάλι δεν γνωρίζουν!

5. Τον Ιανουάριο του 2022 ο φάκελος βρέθηκε στην Τρίπολη, τον Σεπτέμβριο του 2021, και διαβιβάστηκε στην Καλαμάτα στις 10/1/2022 (χρειάστηκαν 4 μήνες για απόσταση 80 χιλιομέτρων!). Τον χειρίζεται πλέον ο υπάλληλος κύριος Σ., ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου 2022, όλοι οι φάκελοι του 2019 θα έχουν κλείσει και ότι θα πληρωθώ σίγουρα μέχρι τέλους Μαρτίου 2022.

6. Περί τα τέλη Απριλίου 2022 (και ενώ δεν έχω καμία πληροφόρηση) αναζητώ (μάταια) τηλεφωνικά τον κύριο Σ. Αναγκάζομαι να μεταβώ στην Καλαμάτα και εκεί μου ανακοινώνει ότι έχω εκκρεμότητες με το ΙΚΑ Καλαμάτας (το οποίο βρίσκεται στον ίδιο όροφο και διάδρομο με το γραφείο του, αλλά δεν αναζητά να μάθει τι είδους εκκρεμότητες έχω διότι τα έγγραφα διακινούνται... υπηρεσιακά).

7. Απελπισμένος κατέφυγα στον ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας (πρώην ΙΚΑ) αναζητώντας στοιχεία για τις «εκκρεμότητες» και εκεί η διευθύντρια κυρία Μ. μου λέει επί λέξει: «Ντρέπομαι που είμαι υπάλληλος του ΙΚΑ και στο εξής αναλαμβάνω προσωπικά την υπόθεσή σας!».

8. Μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2022) -σε λίγο συμπληρώνονται 3 χρόνια- μου λένε ότι οι υπηρεσίες αναζητούν(;) αν τους οφείλω (ή αν μου οφείλουν...), αλλά εγώ δεν έχω λάβει ούτε το έναντι 75%, παρά μόνον το επίδομα ελεημοσύνης των 360 ευρώ. Ζω πάμπτωχος, με συντηρούν τα παιδιά μου από το υστέρημά τους. Σε πλήρη σύγχυση και απελπισία περιμένω. Περιμένω έως ότου «σπάσουν τα φρένα» και τότε...

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
ενοτητα
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»