αντιρατσιστική-γιορτή-γεωπονικό
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η 15η Αντιρατσιστική Γιορτή στην Αθήνα

Τη 15η Αντιρατσιστική Γιορτή διοργανώνουν το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις για την έμφυλη βία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, την ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ρατσισμό, κινηματογραφικές προβολές και δραστηριότητες για παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συναυλία του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των Encardia, Κρουστωδία- ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση», Αλέξανδρου Κτιστάκη με τη μπάντα του και Μάρθας Φριντζήλα με τους Kubara Project θα πραγματοποιηθεί με ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για την απόδοση των στίχων και των ζωντανών ακουστικών στοιχείων στα ελληνικά για άτομα με προβλήματα ακοής. Επίσης, στις συζητήσεις θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Στον χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας και φωτογραφίας με κειμενική επεξήγηση εικόνων σε QR για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και περίπτερα διεθνούς κουζίνας με γεύσεις από την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν, το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και την Τουρκία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
«Η Πόλη μας Μιλάει»: Όταν τα παιδιά του 34ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων δίνουν φωνή στην πόλη
«Η φιλοσοφία του έργου εδράζεται στην έννοια της ενεργού πολιτειότητας, της κοινωνικής ευθύνης και της συμμετοχικής μάθησης»
«Η Πόλη μας Μιλάει»: Όταν τα παιδιά του 34ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων δίνουν φωνή στην πόλη
βιασμός
Γαλλία: Σοκ από υπόθεση συστηματικής κακοποίησης – Τραπεζίτης καταδικάστηκε για φρικιαστική βία κατά της πρώην συντρόφου του
25 χρόνια φυλάκιση για άνδρα που, σύμφωνα με τη δικογραφία, μετέτρεψε τη σχέση σε εφιάλτη εξαναγκασμού και κακοποίησης
Γαλλία: Σοκ από υπόθεση συστηματικής κακοποίησης – Τραπεζίτης καταδικάστηκε για φρικιαστική βία κατά της πρώην συντρόφου του